Dieta si nutritie

#anticorpi #acid folic #fier #tensiune arteriala #sfecla rosie #betacianina

Beneficii ale consumului de sfecla rosie

este o leguma unica datorita continutului sau ridicat de anticorpi anti-cancerigeni, dar si datorita cantitatii mari de . Sfecla rosie este bogata in carbohidrati, sarca in grasimi, iar in acelasi timp reprezinta o sursa excelenta de acid folic.

In acelasi timp, sfecla rosie are un continut ridicat de antioxidanti care ajuta organismul sa lupte cu succes impotriva bolilor de inima, impotriva cancerului (in special impotriva cancerului de colon) si a altor .

Sfecla rosie are in compozitia sa un ingredient numit . Acesta este pigmentul din sfecla , pigment care este absorbit rapid in sange si care mareste capacitatea de oxigen care este transportata cu pana la 400%.
 

Beneficii ale consumului de sfecla rosie


- Radacina de sfecla este un tratament folosit in cazurile de leucemie. In urma unor teste, consumul zilnic de piure de radacina de sfecla a avut un rezultat favorabil in cazul pacientilor bolnavi de leucemie.

- Consumul de sfecla are efecte pozitive in cazul persoanelor care sufera de tulburari legate de stres .

- Fibrele din sfecla rosie au proprietatea de a reduce colesterolul cu 30 - 40%. Din acest motiv , consumul de sfecla este recomandat persoanelor care au probleme cu inima.

- Sfecla rosie poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Conditia este sa consumi acest aliment de cel putin doua ori pe saptamana.

- Consumul de sfecla rosie favorizeaza elasticitatea arterelor, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea varicelor.

- Continutul de fier din sfecla rosie nu este mare, dar este de calitate comparativ cu alte alimente.

- Sfecla rosie este recomandata femeilor grave. Consumul acestui aliment in sarcina scade riscul de probleme neurale ale fatului.

- Sucul de sfecla stimuleaza celulele hepatice si protejeaza astfel ficatul si bila.

- Consumul regulat de sfecla poate reduce aparitia constipatiei.

- Sucul de sfecla in combinatie cu cel de morcovi reprezinta un tratament excelent in tratarea gutei, a problemelor rinichilor si a vezicii biliare.
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.