Dieta si nutritie

#filtru UPS #filtre de apa #dedurizator #sistem RO #purificator #hidratare #apa #hidratare organism

Apa hidrateaza sau nu organismul?

Desi toata lumea stie ca apa hidrateaza corpul, alesii europeni au votat o lege care interzice aceasta afirmatie. Legea se adreseaza mai exact producatorilor de apa imbuteliata si comerciantilor care promovau aceasta afirmatie in spoturile publicitare. Aceasta lege ar urma sa fie pusa in aplicare inca din luna decembrie a acestui an, iar incalcarea ei se va pedepsi cu doi ani de inchisoare.

Stirea a iscat nenumarate controverse si a dus la ridiculizarea celor care au propus si aprobat aceasta lege. Uniunea Europeana a fost criticata pentru aceasta decizie. Cei care nu au fost de acord cu implementarea acesteia au afirmat ca legea este in contradictie cu stiinta, cu ani de cercetare, dar si cu bunul simt. Aceasta schimbare radicala ridica o intrebarte simpla: de ce medicii din intreaga lume si Serviciul National Britanic recomanda zilnic 1,2 litri de apa ca masura de protectie impotriva deshidratarii?

Se pare ca legea a fost data in urma unui studiu realizat pe o perioada de 3 ani. Conform rezultatelor acestei cercetari, nu exista nicio dovada care sa sustina ca intr-adevar apa hidrateaza.

Pe langa oamenii simpli din intreaga lume, s-au revoltat si medicii care nu pot fi de acord cu rezultatele studiului. Medicii sustin ca singura explicatie care i-ar fi putut duce pe cercetatori la aceasta concluzie este urmatoarea: apa nu hidrateaza atunci cand este bauta repede, ci doar atunci cand este consumata cu inghitituri mici. Dincolo de acest aspect nu exista nicio alta explicatie plauzibila pentru rezultatul studiului.

Mai mult decat atat, medicii sustin ca apa nu poate fi substituita cu absolut nimic atunci cand vine vorba despre hidratare si ca oamenii nu pot trai fara aceasta.

Desigur, pentru o stare buna de sanatate se recomanda consumul de apa plata in defavoarea celei carbogazoase. Chiar si asa insa, apa reprezinta esenta vietii.

Specialistii sunt de acord ca nu toate afirmatiile de pe ambalajele apelor imbuteliate sunt adevarata. Dar de aici pana la concluzia ca apa nu ajuta la este totusi o cale mult prea lunga.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare