Dieta si nutritie

#tratament insomnie #alimentatie #somn #insomnie

Alimente care te ajuta sa dormi

Uneori iti este greu sa adormi in ciuda faptului ca esti extrem de obosit? Ei bine, trebuie sa stii ca alimentatia are un factor care poate avea un impact major in ceea ce priveste somnul. In functie de alimentele pe care le consumi inainte de a te baga in pat vei adormi mai usor sau mai greu.

Iata cateva dintre alimentele care te ajuta sa adormi mai usor:
 

Piure de cartofi


Piureul de cartofi realizat in amestec cu lapte degresat este o masa perfecta pentru seara. Acesta contine carbohidrati cu care te ajuta sa ai o . Mai mult decat atat, cartofii elimina o cantitate foarte mica de zahar in sange, iar in plus poate ajuta la eliminarea acizilor care blocheaza triptofanul (aminoacid care provoaca, printre altele, starea de somnolenta ).
 

Banane


Bananele actioneaza ca un somnifer natural deoarece acestea contin melatonina si tritofan, ingrediente care te ajuta sa adormi rapid si sa ai un somn linistit . Melatonina este un hormon care transmite creierului ca este timpul ca organismul sa se pregateasca de somn. In plus, bananele contin magneziu, mineral responsabil de relaxarea musculara, de indepartarea stresului si a tensiunii fizice.
 

Lapte


Te-ai intrebat vreodata de ce mamele continua sa dea copiilor lapte, in fiecare seara, chiar daca acestia nu mai au varsta unui sugar? Laptele contine triptofan, un element care ajuta corpul sa se relaxeze si care ofera senzatia de somnolenta. Daca indulcesti laptele cu putina miere si il bei cu jumatate de ora inainte de ora la care vrei sa adormi, te vei bucura de un rezultat neasteptat.
 

Fulgi de ovaz


Fulgii de ovaz nu sunt buni doar pentru digestie. Acestia contin cantitati mari de fibre care te ajuta sa ajungi rapid la satietate. In plus, acesti fulgi contin melatonina, ceea ce inseamna ca un bol de fulgi de ovaz in combinatie cu putin lapte cald reprezinta reteta perfecta pentru un somn linistit.
 

inainte de culcare


Ar fi bine sa eviti alimentele care contine cofeina (cafea, ceai verde, ceai negru, ciocolata etc) sau zahar. Acestea excita centrii nervosi ai creierului si nu te mai lasa sa adormi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului