Dieta si nutritie

#fructe toxice #legume toxice #deces #fructe #legume

5 fructe si legume care te pot omori! Le consumi zilnic fara sa stii!

Consumam zilnic alimente fara a sti ca ne punem sanatatea in pericol. Printre acestea se numara si cateva legume care pot fi extrem de periculoase daca nu sunt gatite corespunzator sau daca nu sunt cumparate dintr-o sursa sigura. Iata care sunt legumele ce te pot omori!

Cassava

Cassava (cunoscuta si ca manioc sau tapioca) este o planta ce provine din America de Sud. Se consuma doar radacina care a devenit rapid populara si in Romania. Aceasta trebuie gatita foarte bine, in caz contrar, consumata in stare cruda este otravitoare. Aceasta are un continut ridicat de cianura si duce la paralizie si deces. In timpul prepararii termice cianurile continute de planta sunt distruse.

Ciupercile

Ciupercile sunt extrem de gustoase si hranitoare, iar foarte multa lume le consuma zilnic. Daca acestea nu sunt cumparate dintr-o sursa sigura, in caz contrar riscul de a cumpara ciuperci toxice sau otravitoare este foarte mare. Acestea pot provoca disconfort intestinal, greata si chiar decesul.

Seminte de fruce

Semintele fructelor contin cantitati mari de cianura. Desi par inofensive, in cantitati mari pot fi letale, iar in cantitati mici iti pot provoca dureri stomacale, greata, iar in cazuri grave la paralizie. Asadar nu consuma niciodata samburi de mere, caise, cirese, piersici sau nectarine, deoarece acesti samburi au continutul cel mai mare de cianura.

Nucsoara

Nucsoara, savurosul condiment folosit in preparatele culinare, fie ca vorbim despre prajituri sau despre asezonarea carnii, nu este atat de sigur precum credeai. Consumat in cantitati foarte mari si nepreparat termic, acesta poate provoca transpiratii abundente, halucinatii, dureri de cap si varsaturi. Acestea sunt cauzate de myristicine, niste substante psihoactive pe care acest condiment le contine.

Rubarba

Dulceata si placinta de rubarba sunt extrem de savuroase si populare atat la noi in tara cat si peste hotare. Putini stiu insa ca de la rubarba se consuma doar tulpinile. Frunzele si radacinile plantei sunt extrem de toxice pentru organism, chiar daca sunt preparate termic foarte bine. Frunzele si radacinile plantei contin o cantitate uriasa de acid oxalic si pot provoca arsuri ale gatului si cavitatii bucale, senzatie de usturime a ochilor, ameteli, diaree si pietre la rinichi.

Sursa foto: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie:  Colagenul, moft sau necesitate?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vrem sa ne racorim, dar stim cum?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.