Boli

#grup suport cancer colorectal #cancer colorectal Romania #cancer colorectal

PREMIERA Primul grup de suport pentru pacientii cu cancer colorectal

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), in parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu”din Bucuresti anunta crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat in cadrul unui spital, pentru pacientii diagnosticati cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este sa faciliteze dialogul si schimbul de experienta intre pacienti, supravietuitori ai cancerului colorectal, si specialistii in domeniu. Printre obiectivele grupului de suport enumeram:

  • cresterea nivelului de informare pentru pacienti
  • cresterea nivelului de cunostinte cu privire la importanta unei nutritii adecvate in gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajuta si ce alimente sunt daunatoare)
  • reducerea starii de anxietate provocata de boala
  • diminuarea starii de epuizare fizica si psihica

Echipa medicala ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formata din doi medici specialisti oncologi, un psiholog si un nutritionist. Acestia vor raspunde tuturor intrebarilor pacientilor, ajutandu-i sa gestioneze mai bine impactul bolii, in toate aspectele acesteia.

Intalnirile grupului vor avea loc in cadrul Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” Bucuresti, de doua ori pe luna, in grupe separate pentru femei si barbati. Ora de incepere este 15.30, intalnirile dureaza pana la 3 ore, iar accesul este gratuit. Programul exact este:

Barbati: 31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie

Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie

„Ne bucura foarte mult ca am reusit sa demaram acest proiect pilot. Pentru pacienti, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teama, insa prin acest proiect incercam sa oferim pacientilor speranta ca pot sa traiasca normal, in pofida diagnosticului primit. in viitor, speram sa putem continua proiectul si in alte centre de oncologie din tara”, spune Cezar Irimia, presedintele FABC.

„Cred cu tarie ca misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacientilor o gama completa de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mandri ca prin sustinerea acestui proiect reusim sa extindem gama de servicii oferite pacientilor cu afectiuni oncologice din sudul tarii”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” Bucuresti.

Pentru informatii suplimentare si intrebari legate de grupul de suport va sta la dispozitie psiholog Lidia Stoica : 0720655618

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer in Europa in ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, in fiecare an. In Romania, 10.256 de pacienti sunt diagnosticati anual cu aceasta forma de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre acestia, pierd lupta cu boala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare