Boli

#ciuperca palaria mortii #intoxicatii ciuperci #ciuperci

Atentie la intoxicatiile cu ciuperci! Pot fi letale!

Una dintre cele mai toxice ciuperci din lume, care se gaseste si la noi in tara, pune sanatatea romanilor in pericol! Ciuperca “palaria mortii” poate ucide un adult, in mai putin de o zi!

Buretele viperei arata inofensiv, seamana cu unele ciuperci comestibile, are un miros placut si este foarte gustos. Poate fi foarte usor confundat.

„Cu champignon-ul de camp, ciuperca alba. Atunci cand ea are culoarea alba si poate fi confundata. Atunci cand este vinetie, poate fi confundata cu o specie de Russula”, spune Teodor Robu, prorector la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, citat de digi24.ro.

Ciuperca letala poate fi gasita oriunde, mai putin in zonele montane. Contine una dintre cele mai periculoase otravuri naturale cunoscute, o toxina ce nu poate fi distrusa prin nicio metoda de gatit.

„Apar simptomele dupa 8, pana la 40 de ore, cand deja nu mai ai ce face, actioneaza silentios, dar ireversibil. Afecteaza celula hepatica. E bine sa evite culegatorii ciupercile care sunt nesigure. De exemplu, daca are lamele albe, sa nu o ia”, spune Teodor Robu.

De la inceputul acestei luni si pana acum, la Spitalul Judetean din Bacau au ajuns 11 oameni care s-au intoxicat cu ciuperci.

Sursa foto: americanmushrooms.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare