Boli

#tomna #coronavirus #experti

In toamna ne asteapta al doilea val de coronavirus, sustin expertii

Un expert german, profesor de medicina pulmonara si membru al grupului de lucu COVID-19 in Germania, dr. Tobias Welte, declara ca toamna va veni cu un al doilea val de coronavirus, in numeroase tari.

 Intr-un interviu acordat pentru Europa Libera, dr. Tobias Welte sustine ca virusul nu a disparut, iar odata ce lumea va incepe sa calatoreasca in mod normal, virusul se va raspandi cu mai multa usurinta. Acesta aminteste de focarele aparute in Germania, dar si de focarele din alte tari, care arata ca virusul este inca prezent printre noi.

 “Ceea ce putem invata din aceste tipuri de focare este ca virusul este inca acolo. Este prezent si contagios. Deci, daca dati o sansa virusului, va exista o infectie. Acum este vara, dar daca, de exemplu, aerul rece joaca un rol, este foarte probabil sa vedem un al doilea val in toamna sau iarna.”, a declarat dr. Tobias Welte.

 Intrebat daca al doilea val va aparea in fiecare tara, dr. Tobias Welte, a raspuns: “Ei bine, virusul nu a disparut si nu a disparut in niciuna dintre tarile europene, iar noi traim intr-o lume globala. Daca deplasarile vor fi permise si frontierele vor fi redeschise, virusul se va raspandi din nou. Estimarea mea este ca va fi un al doilea val in toamna, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinata. Nimeni nu stie.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare