Boli

# intelegere cancer #cancer de vezica #animatie #boli #cancer

Animatia care te ajuta sa intelegi mai bine cancerul de vezica urinara

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), cu sprijinul Roche Romania, a realizat un video animat care sa ajute persoanele care sufera de cancer de vezica urinara, dar si pe familiile lor, sa inteleaga mai bine boala.

Animatia prezinta: semnele si simptomele bolii, investigatiile necesare pentru diagnostic, stadiile acestui tip de cancer si tratamentele aferente, analizele necesare pentru monitorizarea bolii, dar si surse credibile de informare.

In Romania, peste 18.000 persoane sufera de carcinom urotelial (cancer de vezica urinara). Aceasta boala afecteaza in proportie de 80% barbati, iar 60% din cazuri se inregistreaza la persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

Diagnosticul de cancer de vezica urinara nu mai inseamna condamnare la moarte. Pana acum, tratamentul a fost limitat la chimioterapie, dar ultimii ani au adus o sansa reala pentru acesti pacienti, odata cu dezvoltarea imunoterapiei.

Factorii de risc pentru aparitia cancerului de vezica urinara includ: fumatul, expunerea la locul de munca la factori cancerigeni , infectiile urinare, pietrele la rinichi, iritatiile cronice ale vezicii, istoricul familial, stilul de viata si alimentatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului