Fitness

#dieta #slabit #dieta slabit

De ce slabim doar in anumite zone ale corpului

Tii cura de slabire si chiar faci si sport, dar nu reusesti sa dai jos burtica, in schimb marimea bustului a scazut? Motivul: niciun om nu slabeste uniform, iar a slabi "programat pe zone" este extraordinar de dificil.

Multe persoane constata, in timpul unei cure de slabire, ca pe alocuri dau jos grasime, iar in alte zone nu reusesc sa infranga un centimetru de tesut adipos. Nutritionistii si specialistii in fitness atrag atentia ca nu trebuie sa avem pretentia sa slabim uniform.

Mai mult, daca - spre exemplu - ne punem in minte sa slabim intr-o anumita zona a corpului, cum ar fi in zona coapselor, pentru a obtine acest rezultat este necesara o combinatie prestabilita de regim alimentar si sport. Iar de la aceasta combinatie nu trebuie sa faci rabat ca sa slabesti in zona unde vrei tu, exercitiile fizice fiind esentiale.

Exista, de altfel, cazuri fericite - nu chiar atat de putine la numar - in care femeile au reusit sa slabeasca, sa dea tesutul adipos jos, insa si-au mentinut rotunjimile posteriorului pentru ca au compensat grasimea de pe fesieri cu acumularea de masa musculara in zona, cu ajutorul exercitiilor la sala.

Dar unde slabeste o femeie inainte de toate? Ei bine, cel mai adesea, o femeie care recurge la o cura de slabire, indiferent daca este una drastica sau echilibrata nutrional, ea va pierde din circumferinta bustului. Motivul? Tesutul adipos din zona sanilor este primul care se duce in procesul de slabire, chiar daca din talie, spre exemplu, nu a scazut niciun centimetru.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare