Fitness

#exercitii #exercitii fizice #fitness #tonifiere corp #exercitii tonifiere

5 exercitii perfecte pentru tonifierea corpului inainte de inceperea sezonului estival

Iti doresti sa iti sculptezi trupul pana la inceperea sezonului estival? O serie de exercitii fizice te pot ajuta sa dai corpului tau vigoarea necesara si sa scapi totodata de kilogramele nedorite. Efectuate zilnic, sau cel mult odata la doua zile, aceste exercitii iti vor reda silueta de invidiat intr-un timp foarte scurt.

1. Saritul coardei

Jocul preferat al copilariei te poate aduce la forma fizica pe care ti-o doresti. Saritul coardei este un exercitiu care arde o multime de calorii intr-un timp foarte scurt, iar partea amuzanta este ca il poti practica impreuna cu copii tai.

2. Genuflexiunile

Iti vor aduce aminte de orele de educatie fizica, dar se dovedesc foarte sanatoase atunci cand vine vorba de intarirea muschilor si arderea grasimilor nedorite. Iti vor imbunatati, de asemenea, si ritmul batailor inimii. O pozitie corecta adoptata in timpul efectuarii acestor exercitii te va scapa si de durerile de coloana.

3. Flotarile

Nu este un exercitiu care sa iti tonifieze doar muschii bratelor. Flotarile sunt de mai multe tipuri si este bine sa le alternezi intre ele pentru a avea efect si asupra bustului si a abdomenului. Chiar daca iti vor parea dificile, nu este cazul sa renunti. Fa zilnic intre 10-15 flotari si vei simti cum corpul tau prinde forme noi.

4. Fandarile

Bune atat pentru incalzirea dinaintea unui exercitiu fizic mai epuizant, cat si pentru eliminarea celulitei de pe fese si coapse, fandarile sunt exercitii usoare pe care le poti practica acasa, la sala sau in tipul iesirilor in parc. Executa intre 3 si 10 seturi de fandari zilnice, pe fiecare picior, si vei simti cum revii la mobilitatea de odinioara.

5. Ciclismul

In plina perioada de dat raite prin parcuri cu bicicleta ar fi pacat sa ratezi ocazia de a-ti forta corpul sa depaseasca limitele de efort cu care l-ai obisnuit peste iarna. Pedalatul iti pune in functiune muschii picioarelor si ai abdomenului, iar gradul de efort la care te supui il stabilesti doar tu. Nu este un ritual ce va trebui indeplinit zilnic, insa este de preferat sa urci in saua bicicletei cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: divahair.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare