Dieta si nutritie

#mic dejun #alimente #iaurt #cereale #ceai #cafea #mancare

Alimente ideale pentru micul dejun

Toata lumea si doreste sa inceapa ziua in forta si sa mentina starea aceasta de bine pe toata durata ei, dar putine persoane stiu ca prima masa servita are un rol important in pastrarea tonusului pe o perioada indelungata.

Gratie nutritionistilor, “secretele” micului dejun sanatos nu mai reprezinta un secret, asa ca poti profita de sfaturile acestora pentru a-ti asigura un tonus de zile mari in fiecare dimineata.

Fulgi de cereale

De ovaz, de grau sau de porumb, fulgii de cereale pregatiti la prima masa a zilei par sa descrie perfect sintagma “mic dejunul campionilor”.

Avantajele sunt remarcabile, fulgii de cereale contribuind la reducerea colesterolului odata ce adopti o dieta regulata, iar aportul de Omega 3, potasiu, vitamina E si proteine se va face simti destul de repede.

Un iaurt face minuni

Clasicul iaurt simplu este o alegere perfecta pentru un mic dejun sanatos si revigorant. Un iaurt face minuni pentru organismal tau, gratie calciului si proteinelor continute de aceasta gustare. In plus, poate fi combinat cu fulgii de cereale sau cu un alt aliment recomandat de nutritionisti: fructele.

Celebrul ou

De secole lumea pare sa se invanta in jurul clasicului ou, cu intrebari de genul: Ce a fost mai intai - oul sau gaina? sau cu celebra sintagma “Oul lui Columb”.

E si normal sa iti dezvolti propria dilemma cu privire la introducerea oului in reteta micului dejun, in contextul in care un sigur galbenus include 60% din necesarul zilnic de colesterol al organismului.

Atentie insa, colesterolul regasit in alimentele naturale nu are un efect major asupra nivelului de colesterol din sange. Prin urmare, un ou fiert, crud sau prajit reprezinta o alegere buna la micul dejun. Mai mult, vei beneficia si de un supliment de vitamina D in stare naturala.

Dilema ceai sau cafea

Ibricul fierbe strasnic pe aragaz, dar tu esti indecisa inca daca in apa clocotita ar trebui sa adaugi doua lingurite de cafea sau un pliculet de ceai.

Cel mai bine este sa urmezi instinctul de moment, pentru ca fiecare dintre aceste bauturi infuzate au avantaje nebanuite. O ceasca de cafea la micul dejun reduce riscul de diabet, regleaza tensiunea si pare-se ca iti ofera sansa unei batraneti linistite gratie combinatiei dintre cofeina si antioxidanti.

Ceaiul, pe de alta parte, poate fi servit pana la de 5 ori de-a lungul unei zile intregi, bautura asigurand o hidratare buna a organismului tau, in vreme ce antioxidantii din ceai isi vor face si ei treaba pentru a-ti oferi o imunitate crescuta si, implicit, o stare de bine resimtita in tot corpul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare