Frumusete & Ingrijire

#toaleta publica

Opt recomandari de care sa tii cont cand folosesti o toaleta publica

Folosirea unei toalete publice poate fi problematica pentru femei, fie ca vorbim despre una cu plata, fie despre cea de la serviciu sau dintr-un local. Trebuie sa fii foarte atenta la o multime de detalii pentru a te asigura ca nu te trezesti cu neplaceri.

O femeie nu se va aseza niciodata pe vasul de toaleta daca nu este convinsa ca totul este curat luna; nu va lasa nici aparentele sa o insele, iar intr-o toaleta folosita de mai multe persoane, intr-un loc public, cu siguranta nu se va simti in afara oricarui pericol, oricat de curat ar fi totul. Iar asta nu este nicidecum singura problema cand vine vorba despre folosirea unei toalete publice. Va prezentam cateva trucuri care sa va ajute.

1. Evitati ca apa din toaleta sa va stropeasca

Indiferent cat de curate par, toaletele publice pot fi adevarate focare de infectie. Cel mai sigur mod de a ne proteja este sa incercam sa nu atingem vasul de toaleta. De asemenea, o problema este si apa din acesta care ne poate stropi. Pentru a evita acest lucru, putem pune o bucata de hartie igienica in vas care sa acopere suprafata apei.

2. Usa care nu se inchide nu trebuie sa fie un impediment

Daca trebuie sa folosim o toaleta a carei usa nu se poate inchide, putem folosi o cheie proprie pentru a o bloca.

3. Evitati ultima cabina

Atunci cand folosim o baie publica avem impresia ca ultima cabina este cea mai putin folosita si, prin urmare, mai curata. Aceasta este convingerea majoritatii, asa ca ultima cabina a unei toalete publice este mereu cea mai folosita. Prin urmare, contrar aseptarilor, prima cabina, care este de regula evitata, va fi si cea mai curata.

4. Nu atingeti niciodata clanta usii

O regula vitala in folosirea toaletelor publice este sa nu atingem clantele. Pentru a intra in cabina de toaleta este mai indicat sa impingem usa cu cotul, iar cand trebuie sa iesim putem folosi piciorul pentru a trage de ea, avand in vedere ca, de regula, usile cabinelor de toaleta nu sunt chiar pana la podea; daca nu aveti aceasta optiune, apasati clanta cu cotul sau, daca nici acest lucru nu este posibil, asigurati-va ca spalati bine mainile inainte de a parasi toaleta.

5. Toaleta infundata

Daca toaleta pe care doriti sa o folositi este infundata, cel mai simplu este sa turnati continutul unei sticle de Coca Cola in vasul de toaleta. Asteptati zece minute, dupa care trageti apa.

6. Toaleta cu senzori

Daca toaleta este prevazuta cu senzor pentru tras apa, pentru a evita sa fim stropite, putem acoperi senzorul cu o bucata de hartie.

7. Hartie speciala pentru vasul de toaleta

Daca acoperiti vasul de toaleta cu hartie speciala atunci cand mergeti la baie, nu trebuie sa o atingeti dupa ce ati terminat. Putem face asta lasand o margine a hartiei sa cada vas, iar cand vom trage apa aceasta va fi trasa in interiorul acestuia.

8. Unde agatam poseta?

Daca in cabina de toaleta nu este un cuier special pentru bagaje, sub nici o forma nu puneti geanta pe jos. Aceasta poate fi agatata de coltul superior al usii cabinei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare