Frumusete & Ingrijire

#epilare inghinala #epilare

Erori pe care le comitem cand epilam zona intima

Pentru o epilare corecta a zonei intime, fara iritatii sau arsuri, trebuie sa evitam cateva greseli pe care cu siguranta fiecare dintre noi le-a facut la un moment dat.

Epilarea poate fi dureroasa, dar foarte utila atat din punct de vedere estetic, cat si al igienei. Zona din jurul slipului trebuie sa fie epilata perfect, insa procedura poate fi o adevarata provocare daca nu este facuta corect.

Greseli frecvente care trebuie evitate cand vine vorba de epilarea zonei intime

1. Taierea parului prea scurt

Cand ne pregatim pentru epilare, multe pregatim zona prin tunderea parului. Marea greseala este, insa, ca il taiem prea scurt, crezand ca acest lucru va face epilarea mai usoara. In realitate, nu facem decat sa ne punem bete in roate.

Cu cat firul de par este mai scurt, cu atat creste probabilitatea ca stratul de ceara sa nu il prinda complet si sa nu poata fi indepartat. Aceasta ingreuneaza intregul proces, care poate chiar sa provoace arsuri la nivelul pielii, daca se aplica prea multe straturi de ceara fierbinte.

Este recomandat ca inainte de epilare cu o saptamana sau chiar mai multe zile sa nu radem sau sa nu tundem parul pentru a ne asigura ca avem lungimea ideala pentru o epilare rapida si eficienta.

2. Consumul de cafeina sau alcool inainte de epilare

Daca bem cafea sau alcool inainte de epilare, pielea devine mai sensibila, asa ca este mai bine sa le evitam.

3. Fara apa foarte calda sau fierbinte

Daca ne dorim ca pielea sa nu se irite dupa epilare, trebuie sa evitam dusul sau baia calda spre fierbinte timp de cel putin doua ore; pielea se poate inrosi si este posibil sa apara o iritatie dureroasa si oribila in zona intima.

4. Fara haine mulate

Dupa indepartarea parului, pielea are nevoie sa respire, iar daca imbracam haine stramte, aceasta poate transpira blocand foliculii cu bacterii.

5. Epilarea sporadica

Toate stim ca epilarea este dureroasa si de multe ori alegem sa folosim alte metode de indepartare a parului nedorit, dar ceara este singura metoda care indeparteaza parul complet, facandu-l sa slabeasca in timp.

Daca nu ne epilam frecvent, parul se va ingrosa si de fiecare data va fi mai dureros.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului