Frumusete & Ingrijire

#miros neplacut #miros neplacut gura #combatere miros neplacut

Modalitati pentru a scapa de mirosul neplacut al gurii. Cum poate fi combatut

Mirosul neplacut al gurii poate fi o adevarata povara. Exista insa o serie de alimente sau obiceiuri care combat miros neplacut al gurii, cauzat de diversi factori. 

Anumite gusturi si mirosuri sunt emanate de uleiurile esentiale pe care anumite alimente le elibereaza. In functie de cantitatea consumata, mirosul urat poate persista si 24 de ore, indiferent cat de des te speli pe dinti. Printre alimentele de evitat afla: ceapa cruda, ardeiul si usturoiul. Daca totusi trebuie sa indepartezi mirosul de usturoi, incearca unul dintre urmatoarele remedii: mesteca patrunjel verde, o bucatica de lamaie cu coaja sau cateva boabe de cafea.

Evita mezelurile prea condimentate, pestele picant si branzeturile cu miros patrunzator. Carnurile condimentate (salamul, pastrama) lasa in urma multa vreme dupa ce au fost ingerate uleiuri volatile puternic mirositoare. Branzeturile fermentate si alte produse lactate, cat si unele preparate din peste (pasta de ansoa, ton) au acelasi efect. Evita consumul acestora cu 24 de ore inainte de o intalnire pentru a le impiedica sa vorbeasca in locul tau.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare