Frumusete & Ingrijire

#sanatate #masca de fata #ingrijire ten #frumusete si ingrijire # tratament fata

Masti revitalizante preparate acasa

Mastile de portocale, castraveti, menta, fructe tropicale sau capsuni fac minuni pentru tenul obosit si lipsit de stralucire. Aceste ingrediente contin vitamine, minerale si antioxidanti puternici care protejeaza tenul si curata in profunzime.

Iata ce poti prepara acasa:

Masca cu portocale

Sucul proaspat stors de portocala este o bautura sanatoasa si energizanta. Stiai insa ca pulpa care ramane si pe care de obicei o arunci poate fi folosita pentru a prepara o masca care iti va face tenul sa straluceasca?

Amesteca pulpa de portocala cu miere, ovaz sau iaurt si aplica pe fata si gat. Lasa sa actioneze cateva minute si clateste cu apa calduta. Tenul tau va mai stralucitor si mai tonifiat. Poti aplica si o crema hidratanta.

Masca de castraveti

Intr-un blender amesteca bine un castravete si adauga si putin iaurt. Vei obtine o masca revigoranta si racoritoare, ideala pentru tenul obosit. O poti folosi pe parcursul intregului an, insa face minuni in sezonul cald. Trateaza rapid si arsurile solare.

Masca de menta

Masca de menta nu numai ca iti va revitaliza tenul, dar il va racori in lunile toride de vara. De asemenea, curata tenul foarte bine si ajuta la eliminarea punctelor negre. In plus, albeste si tenul.

Pentru a prepara aceasta masca ai nevoie de un castravete pe care il mixezi bine la blender. Pune apoi la fiert piureul obtinut, intr-o cratita. Adauga apa si menta tocata. Lasa pe foc pana cand toate ingredientele se combina frumos. Lasa apoi sa se raceasca putin, dupa care aplici pe fata, gat si decolteu. Lasa apoi sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clatesti cu apa calduta.

Masca de fructe tropicale

Aceasta masca va deveni preferata ta in cel mai scurt timp. Pentru aceasta masca, amesteca 3 felii de papaya, 2 felii de mango, 1 felie de ananas si o lingura de miere calda.

Mierea nu trebuie sa fie foarte fierbinte, fructele in schimb trebuie sa fie proaspete. Aplica apoi masca pe fata, gatsi decolteu si lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste apoi cu apa calda.

Masca de capsuni

Capsunile au puternice proprietati astringente, ceea ce le face ingrediente importante in numeroase masti. Sunt bogate in vitamine si fac minuni pentru piele, in combinatie cu alte ingrediente nutritive, precum mierea.

Pentru aceasta masca, amesteca 5 capsuni mari cu doua linguri de miere, pana cand obtii un piure. Aplica pe fata si gat si lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clatesti cu apa calda.

Granulele mici din capsuni au si un efect exfoliant, ceea ce ajuta la eliminarea celulelor moarte, lasand tenul curat si stralucitor.

Masca de ulei de masline

Pentru aceasta masca ai nevoie de ulei de masline si galbenus de ou. Amesteca doua galbenusuri cu 50 de ml de ulei de masline si aplica amestecul pe fata, gat si decolteu. Poti aplica masca si pe par, pe care il acoperi cu o folie de plastic si un prosop.

Lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute, pentru piele, si o ora pentru par. Daca aplici masca pe par, ai grija sa nu aplici la radacina, deoarece parul se va ingrasa foarte tare. Clateste apoi cu apa calda, sapun si sampon.

Masca cu ceai din plante

Ceaiul din plante poate fi folosit ca o minunata masca revitalizanta pentru tenul obosit si incarcat. Poti folosi ceai de musetel, menta, lavanda sau salvie. Procedeul este simplu: prepara ceaiul si apoi cu ajutorul unor dischete demachiante, aplica pe piele si las sa actioneze asa 15 minute. Clateste apoi cu apa calduta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare