Frumusete & Ingrijire

#produse cosmetice #frumusete si ingrijire #produse frumusete # pericol produse frumusete

Pericolele din produsele de frumusete

Atunci cand iti acoperi cosurile, folosesti creme si autobronzante sau iti indrepti parul, folosesti numeroase produse cosmetice, care contin o lista lunga de ingrediente. Sunt insa sanatoase toate aceste ingrediente?

numerosi specialisti atrag atentia asupra pericolelor care pandesc din borcanele si cutiile cu creme si alte produse cosmetice. Producatorii folosesc tot mai multe substante chimice, care afecteaza sanatatea.

Iata ce trebuie sa stii:

Tratamentele cu keratina. Tratamentele pe baza de keratina folosite in special in saloanele de infrumusetare pentru indreptarea parului contin cantitati mari de formaldehida, o substanta chimica periculoasa. Expunerea pe termen lung la aceasta chimicala poate cauza cancer.

Este astfel indicat sa eviti astfel de tratamente. Ca alternativa ai balsamurile de par si indreptarea parului cu placa electrica sau uscatorul de par. Chiar daca efectul dureaza pana la urmatoarea spalare pe par, vei evita o serie de chimicale.

Vopseaua permanenta de par. In ultimii ani au fost efectuate numeroase cercetarii in domeniul vopselelor de par. Multi specialisti au ajuns la concluzia ca femeile care folosesc astfel de produse sunt mult mai expuse riscului de leucemie si limfom.

Daca acest lucru te ingrijoreaza, poti renunta la vopselele de par cu substante chimice, in favoarea produselor naturale, pe baza de plante. Henna si alte vopsele din plante schimba culoarea parului fara a-l agresa cu substante chimice dure. Dezavantajul acestor produse este ca nu rezista foarte mult in timp.

Seruri pentru gene. Pe piata exista o serie de tratamente pentru gene, care insa contin numeroase substante chimice. Chiar daca aceste tratamente au rezultate bune, cei care le folosesc trebuie sa fie atenti si la efectele secundare. Substantele chimice din aceste tratamente pot inchide pielea din jurul ochilor sau pot schimba culoarea irisului.

Pentru a evita aceste neplaceri poti alege genele false. Acestea nu contin substante chimice, insa adezivul poate irita pleoapele.

Hidrochinona. Hidrochinona este o substanta chimica care se gaseste in special in tratamentele de albire a tenului. Dermatologii o recomanda adesea ca tratament pentru reducerea petelor de batranete. Expunerea exagerata la aceasta substanta poate duce la decolorarea excesiva a pielii.

Ftalati. Ftalatii sunt substante chimice care se gasesc in numeroase produse cosmetice, precum lacuri de unghii, sampoane si sapunuri. Se gasesc insa si in jucarii sau ambalaje alimentare. Expunerea exagerata la ftalati, in special in timpul sarcinii duce la dezvoltarea anormala a fatului.

Cand mergi la cumparaturi, citeste cu atentia eticheta produselor si evita-le pe cele care contin ftalati si derivati ai acestora precum dibutylphthalate, dimethylphthalate, diethylphthalate sau butyl ester.

Parabeni. Parabenii sunt cele mai intalnite substante chimice din produsele cosmetice si de machiaj. Numeroase studii au aratat ca expunerea exagerata la parabeni si cancerul la san sunt in stransa legatura. Daca esti ingrijorata de acest aspect, cauta in magazine produse fara parabeni. Alege produse cosmetice pe baza de vitamina C sau E.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare