Frumusete & Ingrijire

#machiaj #piele #piele sensibila #dermatocosmetice

Machiajul pentru pielea sensibila

O piele sensibila este o piele care sufera si care constituie un teren ideal in aparitia fenomenelor alergice. Cand vine vorba de alegerea produselor de machiaj , majoritatea persoanelor cu piele sensibila prefera din start sa renunte. Cu putina rabdare, poti gasi cea mai buna formula de machiaj potrivita si tolerata de pielea ta.

 

Cum se manifesta pielea sensibila?


Pielea sensibila sau reactiva se manifesta prin reactii anormale (cum sunt de exemplu senzatiile de intepatura, inrosire sau arsura), adesea foarte neplacute. Aceste senzatii sunt declansate in general in urma mai multor factori cunoscuti ca fiind posibil iritanti, cum sunt: vantul, soarele, frigul, poluarea, produsele cosmetice, apa calcaroasa etc.

In general, s-a remarcat ca persoanele care au pielea sensibila sunt adesea persoane cu o piele deschisa si fina. Aceste persoane sufera in principiu de piele uscata. Zona cea mai afectata se pare ca este zona obrajilor.

Daca faci parte din categoria persoanelor cu pielea sensibila, este indicat sa acorzi o atentie deosebita machiajului pe care il vei purta. Specialistii recomanda alegerea unui machiaj hipoalergenic, bazat pe produse dermatocosmetice, care are rolul de a hidrata corespunzator pielea si de a nu bloca porii. Pentru binele pielii tale este recomandat sa eviti expunerile la soare fara un produs cu SPF.

 

7 reguli de aur in efectuarea machiajului

 

Pentru ca poate fi extrem de usor agresata, pielea sensibila are nevoie de o ingrijire speciala pentru a se apara. Pentru ca machiajul sa-ti reuseasca este bine sa respecti cateva reguli:

1 Curata pielea periodic

Un machiaj nu poate fi perfect fara o piele curata. Demachierea tenului trebuie sa se faca zilnic deoarece praful si impuritatile acumulate de-a lungul zilei impiedica pielea sa respire si implicit machiajul sa reziste. Maximum o data pe saptamana, foloseste un demachiant exfoliant pentru a curata porii si pielea de celulele moarte.

Un truc foarte eficient este combinarea dintre o lingurita de malai de porumb si o picatura din gelul tau de curatare. Cu amestecul obtinut iti freci foarte bland pielea, dupa care clatesti cu apa din abundenta si o hidratezi cu o crema nutritiva.

Acorda o atentie apei cu care iti speli fata, deoarece apa de la robinet poate fi extrem de calcaroasa, ceea ce contribuie la perturbarea barierei cutanate si la favorizarea vasodilatatiei.

  • Geluri de curatare hipoalergenice: Cleanance - Avene, Normaderm – Vichy, Bioten – Elmiplant, Iwostin Sensitia, DermoPurifyer – Eucerin, Effaclar – La Roche Posay etc.

2 Aplica o baza de machiaj

Un machiaj reusit incepe printr-o pregatire temeinica a pielii, deci printr-o hidratare optima cu ajutorul unei creme potrivite. Gratie acestei baze de machiaj, fondul de ten va parea mai uniform si mai luminos. Astfel, este indicat sa-ti alegi o crema adaptata nevoilor pielii tale: uscata, grasa, mixta, anti-imbatranire etc.

Hidratarea este o etapa foarte importanta, de care trebui sa tii cont de fiecare data inainte sa te machiezi, deoarece deshidratarea este un factor nociv pentru o piele fragila, agravand sensibilitatea deja existenta.

  • Creme pentru ten sensibil: Toleriane – la Roche Posay, Tolederm – Uriage, Rubialine – SVR (crema anticuperoza), Atoderm – Bioderma etc.

3 Mascheaza imperfectiunile tenului

Corectoarele colorate permit mascarea defectelor cutanate. Verdele neutralizeaza rosul indus de cuperoza, cicatrici recente, vase de sange evidente, roseata provocata de tratamentul cu laser etc. Bejul amelioreaza albastrul puternic cauzat de cearcane, varicozitatile sau echimozele post-chirurgicale. In prezent, se gasesc in farmacii corectoare cosmetice care au grija de pielea ta intr-un mod atent.

  • Corectoare hipoalergenice: Cleanance – Avene, Bio – Logona, Organic Young – Green People etc.

4 Unifica nuanta tenului

Dupa folosirea corectorului, nuanta tenului tau trebuie unifiata si cel mai bine face acest lucru fondul de ten. Incepe prin aplicarea fondului de ten din patru zone: frunte, pometi, zona nasului si barbie si intinde catre exterior asemeni unei creme.

Pentru un rezultat mai natural este indicat sa aplici fondul de ten cu degetele, de aceea spala-te corespunzator inainte de fiecare aplicare. Este de preferat sa folosesti un fond de ten cu pompita sau tub, pentru a nu-ti introduce degetele in recipient, evitand astfel transmiterea germenilor patogeni in interiorul produsului.

  • Fonduri de ten dermatocosmetice: Toleriane – La Roche Posay, Ivatherm, Bio – Logona, Norma Teint – Vichy, Couvrance – Avene.

5 Contureaza fata cu un blush

Blush-ul sau fardul de obraz are rolul de a conferi o naturalete aparte fetei. Pentru ca obrajii rosii sunt simbolul sanatatii, nu trebuie sa sari peste aceasta etapa a machiajului. Ai grija insa la produsul de machiaj folosit, deoarece trebuie sa-l folosesti intr-o cantitate foarte mica si cu o nuanta potrivita.

Daca suferi de afectiuni precum cuperoza sau acneea severa, evita sa folosesti farduri in nuante puternice de rosu sau roz, ci opteaza mai degraba pentru tente de portocaliu-auriu.

6 Subliniaza-ti privirea

Orice persoana cu piele sensibila trebuie sa cunoasca un truc foarte important: accenturarea ochilor. Pentru a distrage atentia de la eventuale iritatii sau cicatrice greu mascate de la nivelul pielii, trebuie sa-ti pui in valoare oglida sufletului: ochii.

Pentru a obtine o privire magnifica nu ai nevoie decat de fardurile potrivite si de un rimel pentru volum. Achizitioneaza-ti farduri minerale care au grija de pielea din jurul ochilor si opteaza pentru un rimel imbogatit cu substante nutritive.

7 Pune-ti in evidenta zambetul

Se spune ca un zambet placut atinge inima oricui, asa ca nu uita de finalizarea machiajului cu ajutorul unui ruj seducator. Opteaza pentru o nuanta cat mai apropiata de cea naturala a buzelor tale si foloseste o textura mata.

Sursa foto : sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare