Frumusete & Ingrijire

#ulei de ricin #hidratare

Beneficiile uleiului de ricin

Uleiul de ricin este deja un ingredient faimos pentru faptul ca ajuta la regenerarea si infrumusetarea parului si a pielii. Uleiul de ricin este folosit de foarte multa vreme sub forma de substanta cosmetica, iar cea mai mare parte a femeilor care l-au utilizat, il folosesc in continuare si sustin ca uleiul face mai mult decat ar fi putut spera.

 

Imbunatateste calitatea parului


Daca ai un par dificil, incurcat, daca pierzi mai multe fire decat de obicei sau daca observi ca si-a pierdut din stralucire si elasticitate , poti integra in tratamentele tale de infrumusetare uleiul de ricin.


Ce este de facut? Pregateste o masca formata din albus de ou , 3 linguri de zeama de lamaie si o lingura de ulei de ricin , aplic-o pe parul umezit, maseaza cu incredere scalpul timp de 5 minute si intinde  masca pe intreaga lungime a parului. Acopera-ti capul cu un prosop si mentine-l timp de cel putin jumatate de ora dupa care samponeaza parul de cel putin doua ori pentru a indeparta orice urma de ulei.


Aceasta masca face minuni si in cazul parului facut permanent, al celui intins des cu placa sau a parului care este dar foarte des cu fixativ, spuma, ceara sau alte solutii de fixare.


Poti face acesta tratament o data la doua saptamani, pe o perioada de doua – trei luni, iar daca simti in continuare nevoia, poti prelungi perioada.


Gene mai lungi si mai dese


Rimelul, desi este un produs cosmetic care ofera ochilor nostri extresivitate si desavarseste un machiaj perfect, nu are un efect tocmai benefic asupra genelor noastre. Daca vrei sa le rasfeti, sa le ajuti sa se lungeasca si sa devina mai dese, aplica in fiecare seara, dupa ce te demachiezi, putin ulei de ricin cu ajutorul varfului degetului sau cu ajutorul unei pensule.


Repeta tratamentul seara de seara, timp de cel putin doua saptamani.


Unghii mai rezistente


Amesteca o lingura de ulei de ricin,  doua linguri de masline si zeama de la jumatate de lamaie, incalzeste-le astfel incat pielea ta sa suporte,  inmoaie unghiile in solutia rezultata si mentinel-e pentru cel putin 5 minute. Astfel, unghiile tale vor deveni mai tari, iar cuticulele se vor inmuia. Mai mult decat atat, datorita sucului de lamaie, unghiile tale vor avea o nuanta mai deschisa.


Maini mai fine


Daca pielea mainilor este uscata si nu chiar atat de fina precumti-ai dori, incearca urmatorul tratament: tine-le 3 minute in apa foarte calda, dupa care maseaza-le cu un amestec de zahar brun sau sare grunjoasa (o lingurita) si o lingura de ulei de ricin, dupa care clateste-le doar cu apa calda si sterge-le cu un prosop. 

Este recomandat ca mai intai sa torni sarea sau zaharul in palma dupa care sa adaugi si uleiul pentru a evita topirea ingredientului grunjos.
Acest tratament te ajuta sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura: exfoliere (indepartarea celulelor moarte) si hidratare intensa.


Piele mai curata si mai hidratata


Supune-ti tenul unei bai de abur si apoi maseaza pielea cu putin ulei de ricin, timp de 3 minute, dupa care spala-te doar cu apa calda si sterge-te usor cu un prosop moale.


Uleiul de ricin se gaseste de obicei la plafar, in sticlute mici, iar pretul nu ar trebui sa sara de 8 ron.


Sursa foto : riverfronttimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului