Frumusete & Ingrijire

#remedii homemade #remedii naturiste #celulita #sarcina #vergeturi

Invata cum sa scapi de vergeturi. 5 solutii la indemana

Asemenea celulitei, vergeturile sunt semnele inestetice de care se fereste orice femeie. Arata precum niste cute mai deschise la culoare si apar ca urmare a fluctuatiilor de greutate. Si cum vine acum caldura si timpul numai bun de iesit la piscina, trebuie sa stii ce ai de facut ca sa scapi de vergeturi.

 

Vergeturile sunt, de fapt, niste cicatrici lineare care initial au o nuanta roz, iar apoi se deschid la culoare. Cele mai predispuse la astfel de semne sunt femeile insarcinate, care sufera brusc o crestere, apoi o scadere in greutate. De asemenea, si persoanele care au tinut diete drastice si au pierdut multe kilograme intr-o perioada foarte scurta.

Trebuie sa stii ca odata ce ai capatat vergeturile nu trebuie sa intri in panica, fiindca poti scapa de ele foarte simplu. Exista in ziua de azi numeroase tratamente impotriva vergeturilor cum ar fi: lasere, uleiuri naturale, geluri cu silicon si creme create special pentru a remedia aceste probleme.

Iata la ce tratamente poti apela:

Creme cu vitamina K. Un tratament foarte eficient este cel cu crema care contine vitamina K, in paralel cu o dieta bogata in alimente  care contin aceasta vitamina, asa cum sunt salata verde, rosiile, ficatul de pasare si produsele lactate, nucile si semintele.

Ulei de levantica. Masajul cu ulei de levantica face si el minuni in tratarea vergeturilor. Aplica pe zona afectata si maseaza cu miscari circulare ferme.

Exfoliant cu caise. E vorba despre o crema cu efect exfoliant datorita continutului de samburi de caisa pisati marunt. La fel ca si cu uleiul din levantica, trebuie sa aplici pe zona afectata de vergeturi si sa masezi bine, de doua ori pe saptamana. In scurt timp, vergeturile se vor estompa.

Exfoliant homemade. Amesteca o jumatate de ceasca de ulei de migdale cu doua linguri de cafea cruda si o lingura de cacao pura. Aplica pe zona afectata de vergeturi masand bine. Vei activa in acest fel circulatia sangelui, accelerand astfel vindecarea pielii.

Remediu pe baza de zahar. Ai nevoie de o lingura de zahar, 4-5 picaturi de ulei de migdale si zeama de la jumatate de lamaie. Amesteca-le pe toata si aplica pe zonele cu vergeturi, masand timp de 10 minute. Repeta operatiunea dimineata si seara, timp de o luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare