Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete #ingrijire piele #frumusete piele

Ingrijirea pielii in sezonul cald

Vantul si temperaturile joase isi pun amprenta asupra pielii tale, insa vara, atunci cand temperaturile cresc, este timpul sa acorzi mai multa atentie celui mai mare organ, pielea. Pregateste-ti pielea pentru vara cu ajutorul lotiunilor exfoliante, al tratamentelor protective si a cremelor hidratante.

Incepe revigorarea si pregatirea pielii pentru vara prin eliminarea celulelor moarte si hidratarea intensa.

Iata cateva sfaturi pentru o piele stralucitoare, de vara:

1. Exfoliaza fata si corpul. De obicei, dupa sezonul rece, pielea este uscata si lipsita de vitalitate si stralucire. Produsele de exfoliere, stimuleaza circulatia sangelui, indeparteaza celulele moarte si improspateaza pielea.

Pentru exfoliere poti folosi atat produse din comert, cat si produse pe care sa le prepari chiar tu acasa, din ingrediente naturale. Poti folosi ingrediente precum ananas, ulei de masline, tarate de ovaz, zahar brun sau cafea macinata.

2. Lumineaza fata cu masti hidratante. Ofera-i pielii tale un tratament special, care sa lumineze si tonifieze fata. Alege masti pe baza de papaya, care vor face minuni. Papaya este un fruct care contine cantitati impresionante de acizi naturali si enzimme care ajuta la indepartarea celulelor moarte.

De asemenea, poti alege si masti pe baza de iaurt si miere, care hidrateaza puternic pielea si ii reda naturaletea si supletea.

3. Ingrijeste ochii obositi. Spune "la revedere" cearcanelor cu ajutorul ingredientelor proaspete din camara ta. Foloseste ceai de musetel, ceai verde sau negru, comprese cu lapte rece, felii proaspete de castravete sau masti hidratante cu albus de ou.

4. Alege solutia de curatare perfecta pentru fata ta. Transpiratia, praful sau razele ultraviolete sunt factori care isi pun amprenta asupra fetei tale. Acum, mai mult ca in orice sezon, trebuie sa ii acorzi o grija speciala. De mare ajutor sunt si lotiunile de curatare, care elimina toate impuritatile si iti lasa o piele fina si stralucitoare.

5. Protejeaza-ti buzele. Pielea subtire si uscata de pe buze trebuie ingrijita cu ajutorul balsamurilor speciale. Aceste produse previn deshidratarea din timpul verii si arsurile cauzate de razele ultraviolete. Nu pleca de acasa fara sa iti protejezi buzele si sa reaplici balsamul de fiecare data atunci cand stai foarte mult timp la soare.

6. Consuma alimentele potrivite. O piele sanatoasa incepe cu o alimentatie santoasa. Consumul de alimente bogate in licopen, acizi grasi omega 3, vitamina C si zinc protejeaza pielea de factorii nocivi din mediul inconjurator. De asemenea, te vor ajuta si sa ai o piele fina si stralucitoare. Nu uita nici de apa, care este esentiala pentru hidratarea pielii.

7. Foloseste creme cu protectie solara. Atunci cand petreci mult timp in aer liber si la plaja ai grija ca pielea ta sa fie bine protejata de razele soarelui. Nu iesi din casa fara sa aplici o cantitate generoasa de crema cu factor de protectie solara. Foloseste produse cu factor de protectie peste 15. Ideal este sa folosesti creme si lotiuni cu factor de protectie 30.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare