Frumusete & Ingrijire

#sanatate #tratament par #albire par # albire prematura par #cauze albire prematura par

Albirea prematura a parului: Cauze si tratament

Parul alb este o problema cu care ne confruntam cu totii, la un moment dat in vietile noastre. Exista insa persoane care albesc si la 20 de ani, in timp ce altele nu au par alb nici la 50 de ani. Ce poti face insa atunci cand parul albeste prematur?

Ce este albirea prematura a parului

Parul albeste atunci cand celulele care coloreaza firul de par nu mai produc pigment. Exista insa si substante chimice, precum peroxidul de hidrogen care decoloreaza. Albirea prematura a parului apare inainte de varsta de 20 de ani.

Albirea prematura a parului si problemele medicale

Contrar credintelor populare, stresul nu cauzeaza albirea brusca a parului. Specialistii nu stiu cauza exacta a batranirii premature, insa sunt de parere ca mostenirea genetica isi spune cuvantul.

Si unele afectiuni autoimunitare sunt asociate cu albirea prematura a parului. Printre aceste afectiuni se numara vitiligo, alopecia sau sindromul Werner.

Deficienta de vitamina B12 sau problemele cu glanda tiroida sau pituitara pot cauza albirea prematura a parului. In cazul acestor situatii, problema este reversibila daca boala este tratata corespunzator. De asemenea, si pierderea masei oasoase este in stransa legatura cu albirea prematura a parului.

Cum sa ascunzi parul alb

Exista o serie de metode prin care sa ascunzi firele de par albe. Vopselele de par semipermanente dureaza doar cateva saptamani si este o optiune buna pentru persoanele care se confrunta cu primele fire de par alb.

Suvitele colorate sunt de asemenea o modalitate de a ascunde firele albe de par. Insa, atunci cand parul este alb in proportie de 40-50%, este indicat sa folosesti vopsele permanente.

Stilul de viata si parul alb

Foarte multe persoane insa accepta culoarea alba a parului si adopta stiluri de frizuri care le pun in evidenta trasaturile. Mitul ca parul alb te imbatraneste este doar un mit. Daca esti o persoana tanara, activa, plina de energie, vei arata foarte bine si cu cateva fire albe de par.

Daca nu te deranjeaza culoarea parului tau, il poti pune in evidenta cu ajutorul unei tunsori sic si elegante. Parul scurt sau bob sunt doua stiluri de tunsori foarte potrivite pentru persoanele cu parul alb.

De asemenea, poti accentua efectul prin accentuarea parului cu cateva suvite argintii. In acest fel vei minimiza si tranzitia culorilor parului tau. Daca vrei sa ai un par frumos si stralucitor, nu uita sa ii acorzi atentia necesara.

Anumite tipuri de sampoane protejeaza parul alb si previn tonurile de verde sau galben. O data pe saptamana ofera-i parului tau un tratament special, o masca hidratanta care sa il mentina suplu. De asemenea, foloseste si balsamuri de par care nu necesita spalare. In acest fel, parul tau va fi hidratat si cu un aspect placut.

Tot pentru un aspect placut, intinde parul cu ajutorul unei perii. De obicei, parul alb are tendinta de a fi rebel. Foloseste si spuma modelatoare sau ceara pentru par. In acest fel vei controla firele rebele, iar parul tau va avea un aspect ingrijit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului