Frumusete & Ingrijire

#crema antisolara #protectie solara #crema

Cum sa alegi si sa aplici crema SPF

Cu siguranta iti doresti o piele foarte bronzata si sexy, dar esti sigur ca vrei acest lucru in defavoarea unei pieli sanatoase? Cremele cu protectie UV sunt singurele care te pot proteja de efectele nocive ale soarelui, respectiv de imbatranirea prematura, dar si de cancerul de piele.

Totusi, pentru o protectie cat mai eficienta, este nevoie de o aplicare corecta a produsului cu protectie solara , dar si de alegerea corecta a acestuia.

Cum alegi crema cu protectie solara


Opteaza pentru un produs care te protejeaza atat de razele UVA cat si de cele UVB, cu protectie minima SPF 15 chiar daca ai o piele usor mai inchisa la culoare.

Daca ai pielea alba si multe alunite, factorul de protectie trebuie sa fie minim 30 pentru ca esti predispus in acest caz la aparitia cancerului de piele (melanom).

Daca ai de gand sa inoti sau transpiri mult, alege o crema rezistenta la apa pentru a nu fi nevoie reaplicarea la intervale prea scurte de timp.

Pentru ten, ar fi bine sa alegi o crema speciala si sa nu o folosesti tot pe aceea pentru corp. Daca ai tenul gras, opteaza pentru o crema pe baza de apa, fara ulei pentru ca altfel de te poti confrunta cu aparitia cosurilor.

Nu te astepta la rezultate mai bune din partea unor produse mai scumpe. Este adevarat ca un brand mai scump are poate un ambalaj mai atragator si un miros mai placut, insa pielea ta poate reactiona mai bine la un produs asemanator, dar de doua ori mai ieftin.

Verifica termenul de garantie si asigura-te ca produsul a fost fabricat anul curent.

Cum se aplica crema solara

Inainte de orice, exfoliaza-ti pielea cu ajutorul unei lufe sau a unor produse de tip scrub pentru a indeparta celulele moarte si pentru a permite pielii sa se bronzeze uniform.

Agita bine recipientul cu crema si maseaza-l cu miscari circulari pe intreaga suprafata a corpului cu aproximativ 20 de minute inainte de expunerea la soare pentru a avea timp sa intre in piele si sa o pregateasca pe aceasta pentru ceea ce urmeaza.

Aplica din belsug produsul. Acesta actioneaza ca o pelicula protector asa ca nu trebuie sa faci economie cand vine vorba despre tineretea si sanatatea pielii tale.

Acorda atentie umerilor, nasului si obrajilor. De obicei aceste zone sunt cele mai expuse si cel mai puternic „arse” de soare, asa ca nu le ignora.

Reaplica crema dupa fiecare doua ore, chiar daca ai intrat in apa sau nu. Totusi, este esential sa citesti eticheta produsului pentru a vedea timpul reacomandat de reaplicare – fiecare produs este diferit, asa ca poate avea recomandari diferite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare