Fitness

#pandemie #fitness #sport

Pandemia a schimbat tendintele in materie de fitness. Ce prefera oamenii in 2021

Privind inapoi spre anul 2020, ne amintim cum au evoluat activitatile noastre de rutina pentru a ne adapta la noul normal, in special in ceea ce priveste programul de fitness. Pentru ca salile de sport au fost inchise, ne-am indreptat spre sesiuni de workout online, am optat pentru exercitiile fizice in casa si am redefinit modul in care ne pastram in forma. De asemenea, am ales programele de fitness care ne-au ajutat mintea si corpul si care ne-au oferit relaxarea necesara in contextul unui an dificil. In 2021, vom vedea cum multe dintre schimbarile care au avut loc in 2020 in materie de fitness vor deveni un standard. Vom vedea mai multi oameni facand exercitii acasa si nu intr-o sala aglomerata, punand accent pe starea mentala, precum si un numar din ce in ce mai mare de instrumente tehnologice care ne vor ajuta sa ne actualizam obiceiurile, fie acasa, la serviciu sau afara.

Exercitii fizice si echipamente

Popularitatea programelor de fitness la cerere si pe baza de abonament a atins niveluri record in 2020 si va continua sa creasca in 2021. Pe langa accesul facil oriunde si oricand la astfel de programe, multe au dezvoltat si o baza de utilizatori dedicata care a dat nastere unor comunitati virtuale menite sa-si sustina si sa-si inspire membrii. Aceste comunitati atrag utilizatorii carora le lipseste interactiunea fizica din salile de fitness. Programele bazate pe abonamente online vor continua sa se extinda in anul care urmeaza, oferind o varietate mai mare in ceea ce priveste tipurile de sesiuni si continut, punand la dispozitia pasionatilor de fitness optiuni mai personalizate adaptate nevoilor si obiectivelor lor specifice.

Cererea de echipamente de fitness pentru acasa nu a fost niciodata mai mare, anumite companii raportand cresteri uriase in sectorul de vanzari, dar si intarzieri frecvente in livrarea comenzilor de echipamente sportive in ultimul an, si se estimeaza ca aceasta cerere va continua sa creasca in 2021. Acest lucru poate fi mai mult decat o tendinta trecatoare. Si nici echipamentele nu trebuie sa fie costisitoare; multi oameni au fost inventivi si au folosit articole pe care le au in casa pentru a-si intensifica rutina de exercitii sau au integrat cateva miscari de exercitii fizice in timp ce isi faceau treburile casnice. Chiar si cu livrarea noilor vaccinuri, noi ordine de izolare si preocupari legate de igiena si siguranta intoarcerii in salile de fitness fizice vor exista in continuare echipamentele personale devenind astfel articole dorite in viitorul apropiat.

Solutii de combatere a monotoniei si stresului prin fitness

Stresul de a fi inchisi in casa i-a determinat pe multi oameni , ca dupa ridicarea acestei restrictii, sa mearga in natura pentru a face sport si a beneficia de o foarte necesara pauza mentala. Activitatile in aer liber precum drumetiile sau alergatul, ghidate de programe de asistenta prin aplicatii, sunt din ce in ce mai populare, aceasta tendinta continuand si in noul an.

De asemenea, oamenii tanjesc si dupa activitatile distractive de altadata, de aceea activitati nostalgice precum mersul pe role se bucura de o popularitate in crestere. Mersul pe role este nu doar un exercitiu excelent pentru picioare si coapse, ci si foarte distractiv! Rolele au devenit articole atat de dorite la nivel global, incat producatorii s-au confruntat cu probleme in a indeplini cererile coplesitoare, raportand stocuri limitate, stocuri epuizate si intarzieri mari in livrarea comenzilor.

Efectele pandemiei le-au creat multor persoane probleme emotionale, de aceea din ce in ce mai multi au apelat la yoga si meditatie pentru a-si revitaliza atat corpul cat si mintea. Numeroase aplicatii axate pe fitness, precum si platforma Herbalife Nutrition Fitness ofera sesiuni de meditatie si yoga. Ne asteptam ca in 2021 sa se inregistreze o crestere a aplicatiilor si sesiunilor online pentru sanatate psihica si stare de bine, dar si in alte segmente. Richard Davidson, fondatorul Center for Healthy Minds din cadrul University of Wisconsin-Madison, a declarat ca aplicatiile de tipul mindfulness pot ajuta la combaterea singuratatii, depresiei si anxietatii – toate agravate de aceasta pandemie.

Angajatii corporatiilor si nu numai s-au bucurat de beneficiile oferite de programele de stare de bine la locul de munca, insa in 2021, acestea se vor transforma din programe „ar fi bine” de implementat intr-o componenta principala pentru a asigura starea de bine a echipei. In afara de a sustine programele de sport in randul angajatilor, va exista un interes mai mare pentru sanatatea mentala. Ne putem astepta ca aceste companii sa continue sa solicite asistenta pentru a sprijini sanatatea mentala a personalului.

Pentru ca am fost un sprinter competitiv si instructor de fitness o viata intreaga, a fi activa este in ADN-ul meu. Fiecare an aduce tendinte in materie de fitness care ofera moduri noi sau revenirea la exercitiile preferate, cunoscute pentru a ne mentine in forma. Anul trecut am invatat multe lectii, dintre care, mentinerea unor obiceiuri sanatoase prin practicarea exercitiilor fizice si o dieta echilibrata este unul dintre cele mai bune lucruri pe care noi oamenii le putem face in beneficiul propriu. O stare buna de sanatate presupune miscare, iar acum exista mai multe optiuni pentru a participa la activitati fizice in orice moment si oriunde din confortul casei noastre sau al biroului .De asemenea, a ramane in forma se refera si la starea mentala si la a gasi moduri prin care sa ne relaxam, sa inspiram si sa ne destindem. Cred ca anul 2021 va fi un an al sperantei si, cu atatea variante de a ne mentine in forma, poate un an in care vom avea o conditie fizica incredibila.

De Samantha Clayton, vicepresedinte pentru performanta sportiva si educatie in fitness in cadrul Herbalife Nutrition

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare