Fitness

# batoane slabit #batoane

Batoanele pentru slabit, foarte periculoase pentru sanatate

Pentru a-si potoli pofta de mancare si a reduce astfel apetitul, foarte multe persoane consuma batoane pentru slabit, pentru ca se spune ca acestea te ajuta sa ajungi usor la senzatia de satietate si tin astfel mai mult de foame. 

Carmen Bruma spune insa ca aceste batoane nu fac nimic pentru silueta. Ba, mai mult, exista riscul ca ele sa te ingrase. 

Acest lucru este total greșit. Carmen Brumă explică la Antena 1 care este de fapt adevărul despre aceste suplimente și când ar trebui de fapt să le consumăm.”Batoanele pentru slăbit au o încadrare foarte promițătoare, atrăgătoare pentru toți cei care au probleme cu greutatea, dar neconformă cu realitatea. Din punctul meu de vedere nu există batoane de slăbit pentru slăbit, niciun baton pe lumea asta nu te slăbește. Dacă vrei să slăbești trebuie să ai o alimentație corectă asociată eventual cu sport. Păcatul acestor batoane ar fi raportarea noastră la ele, așteptăm minuni de la ele. Batoanele conțin diverse elemente nutritive, cele mai multe conțin cereale, unele și proteine din zer sau soia, o cantitate mare de carbohidrați și per total multe calorii, unele dintre ele depășesc 100 de calorii pe suta de grame și le mâncăm la liber. Avem impresia că dacă mâncăm după masă un baton ca acesta nu se pune. Poți să te îngrași foarte ușor mâncând pe post de desert acest baton. În anumite condiții excepționale pot înlocui o masă deși ele așa sunt promovate, și anume că le putem mânca în loc de o masă. Există mai multe feluri de batoane, cu proteine, fără, destinate creșterii masei musculare, înainte sau după efort. Nu există înlocuirea mesei cu un baton”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare