Dieta si nutritie

#imbatranire prematura #sanatate #alimente antiimbatranire

Top alimente antiimbatranire pentru femei

Pe masura ce inaintam in varsta suntem mult mai intelepti si mai maturi. Insa, aceasta perioada a vietii poate fi macinata de boli si un sistem imunitar slabit. Pentru a te bucura de o viata sanatoasa si fericita, fa cateva mici schimbari in alimentatia ta.

Iata ce poti consuma pentru a preveni imbatranirea prematura:

Seminte de in. Semintele de in sunt bogate in lignani, substante extrem de benefice pentru femei. Lignani protejeaza organismul de compusii toxici care se gasesc in plastic, de hormonii din carne si lactate si de pesticide care imita hormonii estrogeni naturali.

Acesti factori nocivi maresc riscul de cancer de san si dereglari hormonale. Lignanii protejeaza de asemenea si de alte tipuri de cancer, precum cancerul de colon.

Conopida. Conopida, precum si alte legume crucifere precum varza sau broccoli, contine anumite substante chimice naturale, benefice pentru femei. Aceste substante protejeaza organismul de cancerul de san si alte tipuri de cancer hormonale.

Varza. Varza, alaturi de alte legume cu frunze verzi, este bogata in acid folic, un tip de vitamina B care protejeaza organismul de cancerul cervical si displazia cervicala. De asemenea, protejeaza si de cancerul de san.

Afine. Afinele sunt bogate in antioxidanti care protejeaza organismul de Alzheimer. Alzheimerul este o boala care afecteaza una din sase femei. De asemenea, afinele protejeaza de afectiunile asociate cu inaintarea in varsta si degenerarea cerebrala.

Afinele au si puternice proprietati antiinflamatorii care reduc riscul de cancer si afectiuni cardiace. Afinele, zmeura, capsunile, ciresele sau prunele sunt si o sursa importanta de polifenoli.

Somon. Somonul este bogat in acizi grasi omega 3 care previn depresia si schimbarile de dispozitie, comune in randul femeilor aflate la menopauza. Somnul contine si cantitati importante de astaxantina si zeaxantina, antioxidanti puternici care protejeaza ochii de degenerarea maculara.

Ceai verde. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care protejeaza de cancerul de san si ajuta la distrugerea celulelor canceroase existente. Protejeaza si de cancerul de piele, protejeaza de efectele nocive ale soarelui si repara ADN-ul celular.

Masline. Maslinele sunt bogate in grasimi mononesaturate. Aceste grasimi sunt sanatoase si ajuta la reducerea colesterolului si previn inflamatiile. Maslinele si uleiul din masline contine compusi de antioxidanti care protejeaza inima. Alte alimente bogate in grasimi mononesaturate sunt migdalele, avocado si alunele.

Turmeric. Turmericul este un condiment oriental care previne aparitia artritei reumatoide, o afectiune care afecteaza tot mai multe femei. Curcumina, ingredientul activ din turmeric intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de infectii.

Fasole. Fasolea este bogata in fibre solubile, care ajuta la reducerea colesterolului. Protejeaza si inima si reduce riscul de cancer de colon. Deoarece este bogata in proteine, fasolea este un bun substitut al carnii pentru persoanele vegetariene. Femeile care consuma cantitati mari de carne rosie prezinta un risc crescut de cancer de colon.

Rosii. Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic care reduce riscul de atacuri de inima, cancer de san si cancer cervical. Consumul de rosii alaturi de ulei de masline sau la cuptor faciliteaza absorbtia licopenului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare