Dieta si nutritie

#alimentatie #farfurie #sanatate

Sanatate in farfurie cu bani putini

 

Romanii prefera sa manance rapid, tip fast-food, si de multe ori nu se mai uita la bani. Daca vei intreba in stanga sau in dreapta mai multe persoane de ce nu adopta un stil de viata fara fast-food, vei auzi ca, un stil de viata sanatos inseamna timp si bani, ceea ce pare imposibil pentru romanul din 2018.

TOTAL GRESIT! Exista si romani (numarul lor este in crestere) care adopta un stil de viata sanatos, dus pana la vegan sau raw-vegan.

Cristina Corpaci (jurnalista) a adoptat stilul vegan din vara anului trecut si a reusit sa se adapteze, de la inceput, fara probleme.

"Trebuie sa ajungi sa constientizezi ca tu nu esti cobaiul nimanui, iar corpul tau este sanatos daca il alimentezi cu hrana de calitate. Nu este scump sa cumperi o nuca de cocos si sa obtii aproape 1 litru de lapte cu care sa te hranesti.", spune Cristina.

De indata ce ajungi sa te cunosti, vei reusi sa te controlezi, iar secretul unei alimentatii sanatoase consta in self-control.

"Cand te cunosti prea bine, iti dai seama ca nu o farfurie de mancare iti va rezolva o stare de suparare sau furie. Mancarea iti ofera energie, vitamine, minerale, dar nu companie", mai povesteste jurnalista.

Foarte multe luma crede ca e scump sa duci o viata sanatoasa.

"Este gresit! Aici tine de modul in care ne gospodarim. Bunicii nostri nici nu aveau magazine si traiau cu o alimentatie sanatoasa. Nu spune nimeni ca trebuie sa ne apucam de agricultura, dar nu putem sa nu ne dam seama ca se face specula in piata cu produse bio, care in realitate pot fi doar eticheta si pretul ridicat. Eu imi fac cumparaturile de la piata si imi gatesc acasa", mai spune jurnalista.

Explicatiile pe larg le ofera in cartea "De la carnivor la vegan. Retete usor de preparat", pe care o lanseaza in cadrul targului de carte Gaudeamus. Lansarea oficiala a cartii semnata de autoarea Cristina Corpaci are loc pe 18 noiembrie, ora 13.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului