Dieta si nutritie

#sampanie sanatate #beneficii sampanie #sampanie

Iti place sampania? Ce se intampla in corpul tau dupa ce o consumi

Sampania este nelipsita de pe masa de Revelion. Aceasta bautura care a devenit o emblema a petrecerii noptii dintre ani, este una dintre cele mai solicitate bauturi in aceasta noapte. Nu exista petrecere, fie ca este una linistita, in familie, sau una organizata in cluburi sau in aer liber, unde sa nu se consume sampanie la miezul noptii.

 

Sampania, sanatate pentru inima

Stiai insa ca sampanie are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular? Cei care consuma sampanie in mod regulat, dar in cantitati limitate, au o inima mai puternica si mai sanatoasa.

Sampania este bogata in polifenoli, niste substante vegetale care dilata vasele de sange, usurand astfel munca depusa de inima. In plus, contine numeroase vitamine precum: B1, B2, B6, C, dar si enzime antioxidante, scrie zumi.md.

Sampania, multiple beneficii pentru sanatate

Sampania nu are beneficii doar asupra inimii. Potrivit cercetarilor in domeniu, sampania ajuta la ameliorarea efectelor date de boli precum Parkinson si Alzheimer, dar si a atacurilor cerebrale. 

Sampania, spre deosebire de alte bauturi, are un indice caloric scazuri. Doar 78 de calorii la suta de grame. Prin urmare, chiar daca esti la dieta poti consuma, din cand in cand, un pahar de sampanie. 

Sampania, utila in procesul de infrumusetare

Sampania are numeroase beneficii si in ceea ce priveste procesul deinfrumusetare. Aceasta poate fi utilizata pentru curatarea fetei de impuritati. In plus, ajuta la netezirea pielii, iar polifenolii reduc din roseata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare