Perele, ananasul, pepenele rosu, piersicile, kiwi, capsunile sau murele sunt fructe de vara care nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie. Sunt extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti puternici, care protejeaza organismul. Sunt hidratante si racoritoare, ideale pentru gustarile de vara.
Pere
Chiar daca nu sunt atat de populare precum merele, perele contin mai multe fibre, vitamina C si carbohidrati naturali. Perele sunt ideale in sezonul cald, deoarece hidrateaza si racoresc. Este recomandat sa se consume crude. Le poti insa folosi si in diverse compoturi si prajituri.
Ananas
Ananasul este bogata in vitamine, antioxidanti si enzime, care combinate devin un cocktail de sanatate pura. Ananasul are si proprietati antiinflamatorii si protejeaza de cancerul de colon, artrita si degenerare maculara. Il poti servi proaspat sau in diverse compoturi si sucuri naturale.
Mango
Mango este un fruct bogat in vitaminele A si C. Contine insa si cantitati importante de betacaroten, extrem de important pentru sanatate. Betacarotenul previne cancerul si imbunatateste calitatea pielii. Il poti consuma ca atare, proaspat, sau in iaurturi si sucuri naturale.
Pepene rosu
Pe langa faptul ca este foarte hidratant, pepenele rosu este foarte benefic pentru inima. O cura cu pepene rosu de trei saptamani mareste nivelul de arginina, un amino acid care stimuleaza circulatia sangelui. Pepenele rosu este bogat si in citrulina, un nutrient pe care organismul il transforma in arginina.
Nuca de cocos
Nuca de cocos contine mai multe grasimi saturate decat untul. Insa, in cantitati moderate, este extrem de benefica pentru inima, reducand riscul unor afectiuni grave. De asemenea, reduce si nivelul de colesterol rau din sange si stimuleaza productia de colesterol bun.
Kiwi
Fructul de kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele. De asemenea, este foarte bogat si in fibre, potasiu si vitamina E. Specialistii sunt de parere ca acest fruct este asemanator din punct de vedere nutritional cu fructele de padure. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestui fruct, este indicat sa il consumi in stare cruda.
Papaya
Fructele de papaya sunt bogate in vitamina C, betacaroten si vitamina E. Toate aceste substante combinate, au un efect deosebit asupra organismului. Reduc inflamatiile si amelioreaza simptomele astmului. Papaya este principala sursa de papaina, o enzima care metabolizeaza carnea.
Capsuni
Atunci cand cumperi capsuni alege fructele intens colorate cu un parfum puternic. De asemenea, nu trebuie sa fie nici tari, nici moi. Capsunile sunt bogate in fibre, proteine, carbohidrati naturali, vitamina C si mangan. Au insa un nivel scauzt de calorii, o cana de capsuni contine doar 50 de calorii. Este recomandat sa le consumi proaspete, simple sau cu iaurt.
Mure
Murele si in general toate fructele de padure sunt extrem de puternice si au un continut mare de antioxidanti. Antioxidantii din mure sunt foarte puternici si au numeroase beneficii asupra organismului uman. Murele sunt insa bogate si in fibre, proteine, vitamina c, mangan si vitamina K.
Piersici
Piersicile sunt alte fructe racoritoare si hidratante pe care trebuie sa le consumi in sezonul cald. Sunt bogate in fibre, proteine, carbohidrati si vitamina C. Au insa putine calorii.