Dieta si nutritie

#boli psihice #junk food #boli mintale

Junk food provoaca aparitia bolilor mintale

Alimentele de tip junk food sunt foarte populare, in special in randul adolescentilor si tinerilor. Acestea au de obicei un gust foarte bun, insa in spatele aromelor se ascund pericole mari. Consumul de junk food nu provoaca doar obezitate si probleme la nivelul siluetei, ci afecteaza si creierul.

Consumate des si in cantitati mari, acestea provoaca aparitia bolilor mentale. Mai exact, produsele de tip junk food afecteaza hormonii si neurotransmitatorii din creier. Acest lucru provoaca, la randul sau, aparitia afectiunilor mintale.
 

Tulburari psihice provocate de alimentele junk food


Alimentele care contin cantitati mari de grasimi afectaza nerotransmitatorii creierului. S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma multa grasimi sunt supuse riscului de depresie sau boala Alzheimer. Acest lucru este cauzat de faptul ca organismul nu consuma o cantitate suficienta de vitamine si minerale, dar in schimb consuma prea multe grasimi.

Acestea blocheaza sau ingreuneaza circulatia sanguina si, astfel, cantitatea de oxigen care ajunge la creier.

Consumul de alimente junk food favorizeaza schimbarile disfunctionale de la nivelul creierului. Spre exemplu, junk food provoaca dependenta fata de aceste produse si stimuleaza vulnerabilitatea emotionala.

Consumul de junk food in copilarie, provoaca aparitia halucinatiilor la maturitate. De asemenea, aceste alimente duc la aparitia anxietatii, a tremuraturilor si a oboselii. Mai mult decat atat, produsele care contin mult zahar si care modifica puternic fluctuatiile de zahar din sange provoaca probleme precum depresia si alte boli mintale.
 

Dezechilibre la nivelul creierului


Junk food contine un amestec toxic de grasimi nesanatoase, coloranti artificiali, glucide rafinate si conservanti care duc la dezechilibrul mintal. Aceste alimente toxice afecteaza hormonii, iar aceste modificari duc la aparitia bolilor psihice, greu de tratat si vindecat. Cea mai buna modalitate de a preveni o astfel de situatie este sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa, bazata pe produse alimentare naturale, proaspete, bogate in vitamine si minerale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare