Dieta si nutritie

#legume #fructe #dieta sanatoasa #inima sanatoasa

Dieta pentru o inima sanatoasa

O dieta bazata pe fructe, legume sau carne alba este ideala pentru o inima sanatoasa . Vitaminele si nutrientii din aceste alimente au numeroase beneficii atat pentru inima, cat si pentru intreg organismul uman. Daca vrei sa fii sanatos si cu o inima de fier evita grasimile, sarea si zaharul in exces.
 

Incepe cu proteinele


Incepe ziua cu un mic dejun consistent, bogat in proteine, care sa iti ofere energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile. Incearca o omleta usoara, legume proaspete sau carne slaba de pui sau curcan. Redu cantitate de cafea de dimineata si opteaza pentru ceaiurile din plante sau sucurile proaspete de fructe.
 

Prepara bauturile acasa


Bauturile cumparate din comert sunt de cele mai multe ori bogate in zaharuri si fructoza. incearca sa reduci consumul acestor bauturi din comert. Poti prepara acasa bauturi mult mai delicioase si sanatoase.

Atunci cand ai pofta de ceva racoritor, iti poti prepara un smoothie din banane, iaurt, miere si cateva cuburi de gheata. Deasupra poti prasara putina scortisoara si ai obtinut o bautura delicioasa si sanatoasa in acelasi timp.
 

Consuma fructe proaspete


Fructele uscate au un gust bun, insa sunt bogate in calorii si zaharuri. De asemenea, uscarea reduce si volumul fructelor cu 25%. Astfel, este foarte usor sa consumi mai multe fructe uscate, decat proaspete, care ocupa mai mult loc in stomac. In schimb, fructele proaspete sunt boagate in vitamine si apa.
 

Incearca cereale integrale si nuci


Renunta la batoanele cu cereale din comert, care contin cantitati mari de zahar si aditivi. Prepara acasa gustari sanatoase , din cereale integrale si nuci. Nucile contin grasimi omega 3, foarte benefice pentru inima.

Pentru o gustare satioasa, amesteca o o ceasca de migdale, cu una de cereale integrale si cu cateva coacaze uscate. In acest fel vei obtine un preparat sanatos, pe care il poti lua si la serviciu.
 

Prepara salate cu ton


Atunci cand nu ai timp sa gatesti preparate consistente, incearca o salata cu ton. Foloseste mustar picant, morcovi, rosii si salata verde. Serveste salata cu o felie de paine integrale. Astfel, vei obtine o salata sanatoasa si satiosa, cu multe fibre. Evita salatele cu maioneza si branza topita care au un continut caloric ridicat.
 

Mananca salate simple


Salata Caesar este foarte gustoasa, insa are un continut caloric ridicat, datorita maionezei care se foloseste la prepararea ei. Pentru o varianta mai sanatoasa, inlocuieste maioneza cu ulei de masline. Stropeste salata cu putin otet balsamic pentru un gust bun.
 

Consuma mai multe mere


Pentru o inima sanatoasa, incearca sa consumi mai multe mere. Aceastea sunt bogate in vitamine si fibre, ajutand si digestia. Evita sosurile de mere din comert, care contin aditivi si zaharuri.
 

Alege ciocolata neagra


Ciocolata neagra contine mai multa cacao decat ciocolata cu lapte sau alte umpluturi . Cacaoa contine o mare concentratie de flavonoide, compusi naturali care au proprietati antioxidante. Cu cat ciocolata este mai neagra cu atat este mai mare continutul de cacao si ,deci, si cantitatea de antioxidanti.

Alege ciocolata cu cel putin 70% cacao. Trebuie insa sa o consumi cu moderatie, fiind un produs dulce, cu mult zahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare