Dieta si nutritie

#lapte #guma de mestecat #alimente #fumat

Alimente care te ajuta sa te lasi de fumat

Persoanele care fumeaza sunt constiente de riscurile tutunului si incearca sa renunte la acest viciu periculos pentru sanatate. Renuntarea la fumat necesita multa dorinta, determinare si implicare.

Nicotina este o substanta extrem de dependenta, ceea ce face ca fumat sa fie foarte dificila. Exista numeroase de metode de renuntare la tutun, insa multe dintre acestea esueaza.

Daca vrei sa renunti la acest viciu, poti incerca sa consumi anumite alimente care te vor ajuta sa iti invingi dependenta de nicotina.

Iata mai jos cateva dintre aceste alimente:

Lapte si produse lactate. Laptele este unul dintre cele mai nutritive alimente. Laptele te ajunta insa si sa renunti la tutun. Incearca sa bei un pahar de lapte inainte de a fuma. Cei care au experimentat aceste lucru spun ca tigara avea un gust prost, amar.

Mai poti folosi si un alt truc. Inmoaie tigara in lapte si las-o sa se usuce. Atunci cand o vei fuma, te vei opri la jumatate, din cauza gustul neplacut pe care il lasa in gura. Astfel, data viitoare cand vei vrea sa fumezi te vei gandi la gustul tigarilor.

Legume. Anumite legume precum telina, morcovul, broccoli, dovleceii, castravetii sau vinetele lasa in gura acelasi gust neplacut daca sunt consumate inainte de a fuma. De asemenea, consumul acestor legume scade si intensitatea dependentei de nicotina.

Daca vrei sa te lasi de fumat, trebuie sa eviti legume mai dulci precum mazarea sau porumbul. Glucoza din aceste legume va mari pofta de nicotina, prin stimularea centrilor nervosi responsabili de placere si satisfactie. Asadar, data viitoare cand vrei sa fumezi, consuma inainte un morcov sau o salata de spanac .

Suc de portocale . Tutunul priveaza organismul de vitamina C, iar aceasta deficienta este inlocuita de susbtantele pe care organismul si le procura din nicotina. Asadar, daca vrei sa renunti la tigari, incearca sa consumi cat mai mult suc proaspat de portocale.

De asemenea, poti consuma mai multe fructe precum portocale, lamai sau rodii, car contin cantitati mari de vitamine.

Sare. Atunci cand ai pofta de o tigara, incearca sa consumi ceva sarat. Poti pur si simplu sa tii pe limba putina sare si apoi sa o inghiti. Acest lucru va reduce nevoia de nicotina.

Ginseng . Acest condiment chinezesc are numeroase beneficii pentru sanatate. O cura pe baza de ginseng ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. De asemenea, ginsengul este util si pentru cei care vor sa se lase de fumat. Consumul de ginseng previne eliberarea de dopamina, indusa de nicotina.

Daca vrei sa folosesti acest truc pentru a te lasa de fumat, trebuie sa stii ca nu este indicat sa consumi ginseng in fiecare zi. Incearca sa il folosesti de 3 - 4 ori pe luna.

Guma de mestecat . Atunci cand vrei sa te lasi de fumat poti mesteca guma fara zahar. In acest fel iti vei tine gura ocupata si nu te vei mai gandi la tigari.

De asemenea, daca vrei sa te lasi de fumat este indicat sa renunti la consumul de alcool, cofeina sau carne rosie. Aceste alimente fac ca gustul tigarilor sa fie mai bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare