Dieta si nutritie

# kale #dieta #ceai verde #antioxidanti

Cu ce nu ai voie sa combini niciodata ceaiul verde

Ceaiul verde si kale sunt cunoscute pentru proprietatile antioxidante, insa medicii avertizeaza: nu trebuie combinate niciodata, deoarece pot fi daunatoare pentru sanatate. Paradoxal? Iata explicatiile:

Medicul Matam Vijay-Kumar de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a descoperit ca anumite alimente anuleaza puterea antioxidanta a ceaiului verde. "Daca bei ceai verde dupa o masa bogata in fier, principalul component al ceaiului va fi combatut de fier. Astfel, ceaiul verde isi pierde proprietatile antioxidante. Prin urmare, pentru a beneficia de proprietatile sale, este mai bine sa nu-l consumam cu aceste alimente", a explicat Kumar. 

Printre alimentele "interzise" se numara kale, dar si spanacul, cunoscute pentru aportul important de fier. Cele mai multe legume verzi contin insa fier, asa ca data viitoare cand vreti sa beti o cana de ceai verde, ganditi-va mai intai ce ati mancat inainte. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare