Dieta si nutritie

# produse slabit #slabit

Cauti produse eficiente pentru slabit? Alege-le pe cele care contin aceste trei ingrediente

Daca ai decis ca vrei sa pierzi cateva kilograme doar de dragul noii rochii elegante pe care ai cumparat-o, cel mai sigur si sanatos este sa combini un regim alimentar sanatos cu exercitiile fizice. Insa daca te lupti deja de mult timp cu kilogramele in plus si ti se pare ca niciun fel de dieta si niciun fel de program de fitness nu te poate ajuta, probabil te gandesti sa incerci niste pastile de slabit.

 

Medicul iti poate prescrie un tratament potrivit, insa e foarte bine sa te familiarizezi cu ingredientele produselor pentru slabit, ca sa stii care sunt efectele sau riscurile la care te poti astepta. In plus, exista cateva substante care ajuta procesul de slabire fara sa afecteze organismul, bineinteles, atata timp cat respecti instructiunile din prospect.

Iata trei dintre ingredientele care fac parte din compozitia celor mai eficiente produse de slabit:

Acidul linoleic conjugat (CLA)

Acidul linoleic conjugat este un acid gras natural care se gaseste in lactate, in carnea de vita si in diferite seminte. Oricat ar parea de ciudat ca o grasime sa ajute la arderea grasimilor, acidul linoleic conjugat este o forma alterata a acidului linoleic bogat in Omega 6, care opreste acumularea grasimilor. Acesta ajuta la eliminarea depozitelor de grasime existente prin inhibarea enzimei care contribuie la acumularea de grasimi in adipocite.

Un avantaj al acidului linoleic conjugat este ca stimuleaza producerea de tesut muscular, iar in conditiile unei activitati fizice sustinute, poate usura eforturile de consolidare a masei musculare. Practic, acest acid intervine in schimbul de substante dintre celule si vasele de sange, trimitand grasimea catre celulele musculare, in loc sa fie depozitata in celulele adipoase.

Zeolitul

Zeolitul este un mineral care se gaseste, de obicei, in roci si lut, si care elibereaza apa atunci cand este incalzit. De aceea, se foloseste in sistemele de purificare a apei sau a aerului, iar in ultimul timp a crescut importanta acestuia in medicina.

Zeolitul ofera o modalitate sigura de echilibrare a pH-ului si de reducere a alergiilor, are un efect antioxidant, favorizeaza functionarea in parametri normali a ficatului si rinichilor si ajuta la neutralizarea si eliminarea din organism a metalelor grele, a pesticidelor, ierbicidelor si toxinelor rezultate din poluare sau alimentatie.

In acelasi timp, datorita faptului ca zeolitul elibereaza ioni de calciu, magneziu, potasiu si sodiu, contribuie la sanatatea generala a organismului, imbunatatind functiile psihice si intarind sistemul imunitar.

Cetona de zmeura

Promovata de celebrul Dr. Oz drept un produs de slabit miraculos, cetona de zmeura este de fapt substanta naturala care da fructelor aroma specifica. Nu este prima data cand oamenii utilizeaza cetona de zmeura, aceasta fiind folosita de-a lungul timpului atat in industria cosmetica, cat si in procesarea alimentelor.

Structura moleculara a acesteia este foarte asemanatoare cu cea a capsaicinei (care se gaseste in ardeiul iute si stimuleaza metabolismul) si a sinefrinei (o substanta extrasa din portocalul amar, care stimuleaza arderea grasimilor). In urma unor studii efectuate pe subiecti non-umani, s-a observat ca cetona de zmeura poate proteja impotriva cresterii in greutate si a acumularii de grasime in ficat.

In farmacii se gaseste atat sub forma de capsule, cat si sub forma de tinctura sau crema de corp, insa fii precauta si evita sa iei cetona de zmeura in combinatie cu alte substante stimulante, precum cofeina.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare