Dieta si nutritie

# sucuri sanatoase # sucuri naturale #sucuri #sanatate

13 sucuri naturale ideale pentru sanatatea ta

Daca simti ca esti obosit toata ziua si nu mai ai vlaga sa faci nimic, ar trebui sa iei masuri imediat. Cel mai usor mod de a iti energiza organismul este acela sa consumi sucuri naturale. Bogate in vitamine si minerale, sucurile din fructe si legume iti pot da energia necesara pentru a face fata tuturor sarcinilor de peste zi. Acestea te ajuta sa scapi de oboseala si sa iti recapeti pofta de viata.

Sistemul tau circulator este responsabil pentru transportul substantelor nutritive in intregul corp. Acesta transporta apa si oxigen in fiecare celula a corpului si elimina substantele precum dioxidul de carbon sau alte reziduri produse de celulele copului.

Consuma zilnic sucuri naturale ajuta sistemul circulator. Sucurile sunt asimilate in organism in aproximativ 15 minute, si iti vor da energia necesara pentru a profita la maximum de fiecare zi.

Asadar, daca esti posesorul unui storcator de fructe, iata 13 sucuri naturale ideale pentru regenerarea organismului:

1. Suc de portocale

Datorita faptului ca portocalele au un continut bogat in potasiu, acid folic, magneziu, dar si vitamine din complexul B, un suc din aceste fructe este precum un cocktail de energie.

Pentru prepararea delicioasei bauturi ai nevoie doar de trei portocale, coaja rasa de la o portocala si o lingura de ulei de in. In plus, pentru un plus de savoare, se adauga 200 ml de iaurt.

2. Suc de spanac

Spanacul este bogat in fier, calciu, vitamina B6, vitamina C, dar si beta-caroten, sodiu si potasiu. Datorita compusilor sai, acesta este o sursa de energie.

Pentru prepararea sucului se mixeaza intr-un blender 200 g de spanac, impreuna cu 200 g telina. La final, se adauga apa.

3. Suc de sfecla rosie

Sfecta rosie poate fi preparata in nenumarate moduri, insa ea este delicioasa in special in sucul natural. Pentru un gust aparte, ea se poate combina cu sucul de morcov.

4. Suc de catina

Despre catina se stie ca este energizanta si ajuta organismul sa se reface in conditii de surmenaj. Daca sucul de catina nu iti este pe plac, il poti combina cu suc de morcov si de grepfruit.

5. Suc de ananas

Sucul de ananas este recomandat celor care se simt lipsiti de vlaga. Acesta este precum un boost de energie, mai ales daca il combini cu o lingura de menta maruntita si o lingura de suc de lamaie.

6. Suc de lamaie

Sucul de lamaie contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului organismului si ajuta organismul sa aiba mai multa energie. Ingredientele pentru sucul de lamaie sunt: doua mere verzi, frunze de menta, o lamaie verde/lime.

7. Suc de ghimbir

Beneficiile ghimbirului pentru sanatate sunt nenumarate. Pe langa faptul ca reduce nivelul colesterolului, acesta amelioreaza si simptomele bolii Alzheimer, dar reduce si inflamatia din orice zona a corpului. In plus, el este si un bun energizant.

Pentru prepararea sucului de ghimbir ai nevoie de un rizom de ghimbir, o lamaie, doua mere, dar si apa.

8. Suc de rodii

Rodiile au proprietati anticancerigene, fiind benefice, de asemenea, si pentru reglarea colesterolului. Poti incerca urmatoarea reteta: o rodie, doua banane, fulgi de ovaz, 100 g afine si apa.

9. Suc de struguri

Sucul de struguri nu doar ca este delicios, dar are multiple efecte benefice asupra sanatatii. El contribuie la mentinerea sanatatii inimii, prevenind blocarea arterelor. In plus, are un continut ridicat de resveratrol, un compus cu un potential antioxidant de 50 de ori mai mare decat cel al vitaminelor C si E la un loc.

Sucul de obtine din presarea strugurilor albastri.

10. Suc de patrunjel

Patrunjelul are un continut crescut de calciu si fier, fiind recomandat in cazul celor care sufera de anemie. De asemenea, el este si un excelent antiseptic al sangelui si al intestinului. Un pahar din suc de patrunjel, lamaie si miere este exact ceea ce ai nevoie pentru a te simti mai plin de viata.

11. Suc de rosii, portocale si lamaie

O bautura energizanta, dar si gustoasa, este sucul din rosii, portocale si lamaie. Pentru preparare, ai nevoie de: doua rosii, o portocala, un mar, o jumatate de lamaie si miere. Daca sucul are o consistenta groasa, poti adauga si apa.

12. Suc de telina, rosii, morcov si lamaie

Acest suc este recomandat in special pentru curatarea rinichilor. Cu o concentratie mare de vitamine si minerale, sucul are si efecte antibacteriene – stimuland sistemul imunitar. Ingredientele de care ai nevoie sunt: trei tulpini de telina, doua rosii, o lamaie fara coaja, doi morcovi si apa.

13. Suc de telina, varza creata, mar, lamaie

Chiar daca pentru multi toate aceste ingrediente nu par a fi o combinatie reusita, acest suc face minuni pentru sanatate. Mai exact, el este precum o bomba de nutrienti. El contine calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, dar si aminoacizi esentiali. Pentru prepararea sucului ai nevoie de o telina verde, patru frunze de varza creata, un mar verde, o legatura de patrunjel, o lamaie verde (lime) si un rizon de ghimbir proaspat.

Daca te simti fara vlaga si nu ai energia necesara efortului de peste zi, este timpul sa faci o cura cu sucuri naturale. Acestea au un continut bogat de vitamine, minerale, calciu si fier si sunt aliatul tau pentru a avea un organism sanatos. Sucurile prezentate mai sus sunt usor de preparat, dar si gustoase, iar daca le incerci nu vei regreta.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare