Boli

# vaccinare femei insarcinate #femei insarcinate covid

Viena, primul oras european care vaccineaza anti-Covid femeile insarcinate

Autoritatile din Viena, capitala Austriei, au inceput sa vaccineze anti-Covid femeile insarcinate, devenind astfel primul oras european care adopta aceasta masura, ce are ca scop prevenirea complicatiilor in timpul sarcinii in cazul infectarii cu noul coronavirus. 

Imunizarea impotriva Covid se poate face incepand cu saptamana a 13-a de sarcina, dupa ce a clasificat acest grup de populatie ca fiind de mare risc, a anuntat duminica responsabilul pe probleme de sanatate din Viena, social-democratul Peter Hacker, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Vaccinurile se vor administra in functie de starea sarcinii, avand prioritate gravidele cu sarcina avansata. Potrivit ultimelor cercetari, femeile insarcinate prezinta riscuri mari de complicatii in cazul infectarii cu SARS-Cov2. 

Un studiu realizat la sfarsitul lunii aprilie si la care au participat 100 de experti din 18 tari a ajuns la concluzia ca infectarea cu SARS-CoV-2 creste cu 50% riscul de complicatii in timpul sarcinii pentru mama si copil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare