Boli

#oboseala #obosela cronica #odihna

Scapa de oboseala cronica

Foarte multi locuitori din mediul urban sunt prinsi in „uraganul” aglomerat al orasului, alearga toata ziua, au chiar doua job-uri, dar uita un aspect foarte important:  odihna. Toti ne dorim sa realizam cat mai multe, sa avem venituri care sa ne satisfaca toate placerile si sa ne bucuram din plin de ce realizam. Din pacate, tragem din greu pentru acest lucru, lasand pe planul secundar odihna, fara sa ne gandim insa ca organismul nu este un robot ce merge in sistem „ mobile”, si ajungem sa constatam acest lucru abia cand sistemul nostru imunitar incepe sa clacheze.

Epuizare fara explicatie

Oboseala cronica poate fi usor identificata printr-o stare de epuizare careia nu ii gasim explicatie. Se resimte o nevoie de a dormi, concentrarea este foarte grea si epuizabila, uitarea lucrurilor importante o intalnim frecvent ca si starile de nemultumire si irabilitate, chiar depresive. Retineti ca toate acestea se amplifica in cazul fumatorilor.

Unii medici considera ca vaccinarea preventiva si aportul suplimentar de multivitamine pot rezolva problema oboselii cronice. Un vaccin si niste vitamine nu vor putea suplini odihna organismului ci in cel mai bun caz, pot intari sistemul imunitar care mai devreme sau mai tarziu va ajunge sa clacheze.

Schimbarea stilului de viata

Un remediu real il reprezinta schimbarea stilului de viata: trebuie sa eliminati stresul, sa incercati sa rezervati noptile somnului, iar weekend-urile odihnei sau iesirilor in natura. De asemenea, o dieta sanatoasa constituie un aliat impotriva instalarii oboselii cronice. Trebuie sa evitati cafeaua, tigarile, bauturile carbogazoase cu indulcitori care sunt adevarati “vampiri” ai energiei organismului.

Este timpul pentru reintroducerea celor trei mese zilnice cu un mic dejun consistent din care sa nu lipseasca fructele. De asemenea, trebuie sa evitati mesele bogate in grasimi mai ales la ore tarzii.

Este important sa preveniti oboseala cronica pentru ca aceasta poate favoriza aparitia unor boli grave cum ar fi anemia, cancerul, hipotiroidia sau hipertiroidia, diverse dereglari hormonale, depresia, diabetul, hepatitele si alte boli infectioase, apneea din timpul somnului etc.

 Problemele sezonului rece

Astfel in sezonul rece veti observa ca gripele si virozele respiratorii se "agata" foarte usor de organism, putand ajunge foarte usor la complicatii ale aparatului respirator cum ar fi laringita, bronsita, pneumoniile, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare