Boli

#tratament cancer #cancer #celule

S-a descoperit tratamentul care poate vindeca toate tipurile de cancer

Cercetatorii de la Universitatea din Cardiff, Marea Britanie, au descoperit o noua celula care ar putea fi remediul universal pentru toate tipurile de cancer.

Este vorba despre o celula de tip T ce poate distruge toate celulele canceroase din organism. Aceste noi celule de tip T se obtin prin extragerea celulelor imune din organismul pacientului. Celulele sunt apoi, modificate genetic si reintroduse in organism, pentru a ataca celulele canceroase.

Elementul care face ca aceste noi celule de tip T sa fie eficiente in lupta impotriva cancerul, este un receptor denumit TCR, care se afla in celulele imune, cu ajutorul caruia recunosc si distrug majoritatea celulelor canceroase, fara a afecta celulele sanatoase.

Cercetatorii considera descoperirea noului receptor TCR este importanta pentru stiinta si omenire, mai ales ca poate vindeca un spectru larg de celule canceroase. In urma testelor efectuate in laborator noile celule de tip T, echipate cu receptorul TCR, au fost capabile sa distruga celulele canceroase care ataca plamanii, pielea, sangele, colonul, sanii, oasele, prostata, ovarele, rinichi sau cervixul.

"Daca acest tratament revolutionar se dovedeste a fi eficient va permite crearea unui nou medicament universal impotriva cancerului, bazat pe celule de tip T care ar implica costuri mult mai mici fata de tratamentele actuale personalizate", a declarat profesorul Awen Gallimore de la Universitatea din Wales, potrivit unica.ro.

Sursa foto: pxfuel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare