Boli

#anexita #tratamente anexita #simptome #ovare #tratament #raceala ovare

Raceala la ovare - simptome, profilaxie si tratament

Desi multe femei confunda raceala la ovare cu cistita, anexita, pe numele ei stiintific este o afectiune cu o incidenta mult mai mare decat cistita, mai mult de trei sferturi dintre femei suferind de ea la un moment dat. Raceala la ovare sau anexita, este o infectie a ovarelor si a trompelor uterine si apare ca urmare a expunerii unei perioade indelungate la frig sau in urma contactului sexual, caz in care ambii parteneri se vor trata. Sunt cazuri insa cand infectia se extinde si la nivelul uterului, purtand numele de metroanexita.

Simptome raceala ovare

Cele mai frecvente simptome ale racelii la ovare sunt durerile resimtite in partea de jos a abdomenului si in spate, dureri ce pot varia de la surde la foarte puternice, caz in care vor iradia si in partea superioara a picioarelor. Pot aparea de asemenea si alte simptome precum scurgerile vaginale, dureri excesive la menstruatie, modificari in ciclul menstrual sau febra. Nu incercati sa va tratati singure chiar daca resimtiti aceste dureri, ele putand fi cauza altor boli precum apendicita, chisturile ovariene ba chiar si ca urmare a constipatiei.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare