Boli

#teste depistare tumori canceroase #test cancer

PREMIERA! Testul ce depisteaza peste 300 de mutatii ale tumorilor canceroase, disponibil in Romania

Veste buna pentru bolnavii de cancer: in Romania a fost lansat in premiera testul FoundationOne CDx, care poate depista 324 de tipuri de mutatii ale tumorii pacientului, ce sunt apoi comparate cu cea mai mare baza genomica de date din lume.

In urma efectuarii acestui test, medicii si pacientii primesc o lista cu medicamentele la care pacientul ar raspunde cel mai bine, potrivite pentru profilul individualizat al tumorii – atat medicamente aflate deja pe piata cat si medicamente aflate in studii clinice. Acest test poate fi folosit in toate tipurile de cancer, cu tumori solide.

Beneficiile acestui test pentru pacienti sunt majore. Astfel, medicul va putea sa aleaga cele mai potrivite optiuni terapeutice, adaptate profilului genomic al tumorii pacientului: terapii tintite, sau imunoterapii oncologice, disponibile pe piata ori in stadiul de dezvoltare clinica. Mai mult, un singur test FoundationOne CDx (bazat pe tehnologia de secventiere genetica de noua generatie - Next Generation Sequencing) poate masura simultan mai multi biomarkeri importanti din punct de vedere medical, ceea ce reduce timpul de asteptare al pacientului pana la inceperea tratamentului. Acest fapt are un impact pozitiv pentru pacienti, deoarece in prezent pacientii trebuie sa astepte rezultatele unor teste succesive, ce sunt obligatorii pentru un diagnostic corect. in plus, tratamentul potrivit, primit la timp, reduce costurile directe ale sistemului de sanatate pentru ca evita cheluieli cu tratamente care nu sunt eficiente.

„Viitorul in oncologie apartine personalizarii si individualizarii cat mai detaliate a tratamentului, pentru fiecare pacient in parte. Alegerea celor mai bune optiuni terapeutice nu se poate face fara teste de diagnostic. Testarea mai multor biomarkeri prin intermediul unui singur test, precum FoundationOne CDx, ofera pacientilor cea mai buna sansa de a identifica tratamentul personalizat de care ar putea beneficia, in special pentru situatiile in care nu exista alte standarde de tratament.”, a declarat Dr. Mircea Gongu, Coordonator Departament Oncologie Ponderas Academic Hospital.

Testele sunt lucrate intr-un laborator de ultima generatie din Penzberg, Germania, sub coordonarea unei echipe de peste 20 de cercetatori in domeniul genomic. Rezultatele testului sunt disponibile in aproximativ 2,5 saptamani.

In Romania, acest test nu este decontat pentru pacienti. Costul unui test FoundationOne CDx este de 2.000 euro + TVA si poate fi efectuat doar pe baza unei recomandari din partea medicului oncolog.

Pana in prezent, peste 50 de pacienti romani si alti 200.000 de pacienti din intreaga lume au avut oportunitatea sa poata beneficia de tratamentul personalizat, potrivit tipului de cancer de care sufera, datorita rezultatelor FoundationOne CDx. Pentru orice informatii suplimentare legate de testul FoundationOne Cdx,  lansat de Roche Romania, va puteti adresa medicului oncolog, intrati pe www.foundationmedicine.ro sau scrieti la adresa de e-mail romania.foundation-medicine@roche.com.

Sursa foto: unsplash.com 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.