Boli

#doza trei #autorizare #pfizer #vaccin

Pfizer cere autorizare pentru a treia doza de vaccin. Cine va trebui sa se imunizeze din nou

 

Compania Pfizer a cerut autorizare pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Comisarul european pentru Sanatate si Securitate alimentara, Stella Kyriakides, a facut noi precizari asupra masurilor pregatite la nivelul UE pentru administrarea celei de-a treia doza a vaccinului Pfizer.

„Suntem deja pregatiti pentru cazul in care va fi nevoie, atat la nivel european, cat si in termeni de strategie europeana de achizitie comuna si de distribuire a vaccinurilor

Lucram la acest lucru in continuare, dar decizia in aceasta chestiune se va baza pe stiinta”, a declarat comisarul european pentru Sanatate, in cadrul unei conferinte de presa de la Madrid alaturi de ministrul spaniol al sanatatii, Carolina Darias, conform Agerpres.

Stella Kyriakides a mai precizat ca „lucreaza constant cu Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o pozitia in viitoarele saptamani sau luni.

In Uniunea Europeana, numarul cazurilor de infectii cu noua tulpina Delta a crescut foarte mult in ultimele saptamani, de aceea UE este „intr-o situatie foarte fragila din cauza cresterii numarului de cazuri pe care o constatam in numeroase state membre din cauza variantei Delta”.

„Nu este momentul pentru relaxare”, a insistat comisarul european pentru Sanatate si Securitate alimentara, conform sursei citate.

Pfizer si BioNTech au anuntat, joi, ca vor inainta „rezultate incurajatoare ale testelor in curs pentru o a treia doza de vaccin actual” autoritatilor de reglementare din SUA si Europa. O treia doza ar putea intari nivelul de anticorpi impotriva virusului si impotriva variantei Delta, foarte contagioasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare