Boli

#slabit #dieta #calorii

Cate calorii trebuie sa arzi pe zi ca sa slabesti

In fiecare zi, de fiecare data cand mancam sau bem ceva, furnizam corpului nostru un anumit numar de calorii. Acest aport caloric zilnic este ceea ce va defini greutatea noastra actuala. Si, prin urmare, daca consumam mai putine calorii pe zi sau reusim sa le ardem prin exercitii fizice, cu siguranta vom putea pierde din greutatea dorita.

 

Cate calorii ar trebui sa ard pe zi pentru a slabi

In primul rand, este important sa cunoasteti caloriile zilnice pe care ar trebui sa le consume o persoana. Pentru aceasta, exista o formula care, desi este destul de generica, poate indica un numar caloric aproximativ. Acesta consta in inmultirea greutatii actuale in kilograme cu 30. De exemplu, daca greutatea ta actuala este de 68 de kilograme si aceasta este inmultita cu 30, rezultatul va fi de 2040 de calorii pe care ar trebui sa le consumi pe zi.

Acum, cand avem o idee aproximativa despre aportul caloric pe care trebuie sa-l avem pentru a ne mentine greutatea, putem avea o idee mai clara despre ce ar trebui sa ardem dupa o zi.

Desi fiecare persoana trebuie sa arda un anumit numar de calorii pentru a pierde in greutate, in general, o persoana cu greutate moderata normala, adica care este supraponderala sau este mai ales o persoana sedentara, va trebui sa arda aproximativ 3.500 de calorii pentru a pierde un kilogram de grasime intr-un mod sanatos. Deci, daca, de exemplu, doriti sa pierdeti 1 kg de grasime intr-o saptamana, va trebui sa ardeti aproximativ 600 de calorii in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare