Boli

#stres #tratament #educatie #sotie #boli cronice #venituri #casnicie

O casnicia solida duce la o sanatate de fier

Vrei o sanatate si un psihic de fier? Casatoreste-te si fa tot posibilul sa ai o casnicie fericita! Ultimul studiu arata ca persoanele care traiesc impreuna cu acte-n regula au o sanatate mintala si fizica mult mai buna decat cele necasatorite, fiind si mai putin predispuse sa dezvolte boli cronice decat cele divortate sau vaduve.

Christine Prolux, asistent universitar la Departamentul de Dezvoltare Umana si Studii Familiale al Universitatii din Missouri, spune ca oamenii care au casnicii fericite sunt mai sanatosi pe masura ce inainteaza in varsta, in timp ce adultii a caror sanatate se deterioreaza pot incerca sa schimbe acest lucru prin imbunatatirea mariajelor.

Fii alaturi de partener!

Specialistul afirma ca pe parcursul unei casnicii, relatiile pozitive sau negative afecteaza sanatatea partenerilor.

"Implicarea in problemele sotului sau ale sotiei nu va duce la vindecarea cancerului, dar cu siguranta consolidandu-va relatia puteti sa va imbunatatiti starea de spirit si sa micsorati stresul din viata voastra", a explicat Prolux.

Christine Prolux sugereaza doctorilor ca ar trebui sa ia in considerare statusul marital al pacientilor atunci cand ii trateaza.

"Cred ca planurile legate de tratamentul bolilor cronice vor adera mai bine pacientilor, daca personalul medical va pune mai mult accentul pe integrarea familiilor si a sotilor in ingrijirea bolnavilor. Daca sotii inteleg boala partenerilor si cum sa o trateze acasa, iar cuplul are un mariaj solid, starea de sanatate a ambilor se poate imbunatati", a punctat asistentul universitar.

Persoanele educate, mai putin vulnerabile in fata bolilor

Pentru aceste concluzii, Prolux a analizat informatiile oferite de mai mult de 700 de adulti casatoriti, care la randul lor au participat la un studiu inceput in anul 1980 si finalizat in anul 2000.

Majoritatea participantilor erau de origine caucaziana si castigau mai mult de 55.000 de dolari in anul 2000, avand studii superioare. In consecinta, afirma studiul lui Prolux, acesti oameni sunt mai putini vulnerabili la problemele maritale si de sanatate, decat cei care sunt de etnie diferita sau au educatie inferioara si venituri mai mici.

Sursa foto:shoppinglifestyle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare