Boli

#depresie #fericire #sedentarism #oameni nefericiti

Ce au in comun oamenii nefericiti?

Toti ne dorim sa fim fericiti si incercam in fiecare zi sa obtinem mai mult de la viata. Viata este o calatorie pe parcursul careia vor descoperi atat lucruri placute, cat si lucruri neplacute.

Pentru a fi fericit si implinit, incearca sa gasesti in viata ta linistea, echilibrul si bucuria.

Iata ce au in comun persoanele nefericite:
 

Isi urasc locul de munca


Petreci mai mult de opt ore pe zi la serviciu, iar daca nu iti place ce se intampla la locul de munca incepi sa iti urasti viata.

Ceea ce este si mai grav este ca la sfarsitul zilei nu lasi problemele si frustrarile de la serviciu acolo unde le este locul. De cele mai multe ori mergem acasa cu o atitudine iritata si ne varsam mania asupra persoanelor dragi.

Incearca sa privesti viata cu detasare. Ce nu iti place la jobul tau? Ce lipseste? Te deranjeaza sau seful sau intreaga companie?

Ofera-ti timp pentru a raspunde la aceste intrebari . Fa apoi un plan de schimbare a lucrurilor care te nemultumesc.
 

Sunt in permanenta ingrijorati de situatia financiara


Studiile arata ca persoanele cu multi bani nu sunt neaparat fericite. Cele mai fericite persoane sunt cele care reusesc sa isi plateasca la timp taxele si facturile si care mai pot face lunar si anumite economii.

Incearca sa vezi care este problema in cazul tau. Pastreaza toate facturile si chitantele si descopera unde cheltui mai mult.

Chiar daca este o problema delicata, lipsa banilor nu trebuie sa iti afecteze sanatatea. Fa-ti un plan de cheltuieli si respecta-l, cel putin o perioada, pana te redresezi financiar.
 

Sunt sedentari


Fericirea este in stransa legatura cu nivelul de activitate fizica desfasurat in fiecare zi. Pentru a te simti bine trebuie sa te misti. Gaseste anumite hobby-uri care sa te fac fericit si pe care sa le practici cu placere.

Incearca sa petreci mai mult timp in aer liber, mergi la sala de sport sau la inot. Alearga prin parc sau mergi la cursuri de inot. Toate aceste activitati au un beneficiu enorm asupra starii tale de bine. Nu in ultimul rand, vei fi in forma si vei reusi sa elimini cateva kilograme.


Viseaza cu ochii deschisi


Persoanele visatoare, care petrec mai mult timp visand la cum si-ar dori sa fie viata lor sunt mult mai predispuse depresiei.

Cu cat te vei concentra asupra vietii tale, cu atat vei fi mai fericit. Meditatia este o terapie alternativa care te poate "aduce cu picioarele pe pamant".

Vei putea sa iti canalizezi toata energia pe prezent si sa iti traiesti viata care ti-a fost oferita.

 

Cred ca lucrurile materiale ii fac fericiti


Persoanele nefericite incearca constant sa umple golul prin consum. Fie ca este vorba de mancare, alcool, tutun, fie de cumparaturi in exces, aceste lucruri ii fac sa se simta bine.

Fericirea nu este insa un bun de consum, ci este cultivata de-a lungul vietii, prin experientele pe care le traim.
 

Sunt singuratici


Socializarea este un factor important care contribuie la starea noastra de sanatate si fericire. Incearca sa iti apropii prietenii, sa comunici cu ei, dar si cu familia si sa te bazezi pe sfaturile lor.

Prietenii te vor ajuta sa treci mai usor peste experientele neplacute ale vietii. Este astfel foarte important sa nu te izolezi de societate.

Incearca insa sa eviti socializarea pe internet, care te poate indeparta de adevaratul sens al prieteniei.

Persoanele nefericite nu detin animale de companie si au parere proasta despre propria persoana. Nu le place nici orasul in care locuiesc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare