Terapii alternative

#masaj #drenaj limfatic #migrene #masaj imunitate

10 beneficii surprinzatoare ale masajului

Masajul nu este doar un moft, ci reprezinta o adevarata sursa de sanatate pentru organism. Cu ajutorul terapiei prin masaj te relaxezi, dar scapi si de unele dureri cronice si-ti intaresti sistemul imunitar. Iata si alte beneficii surprinzatoare ale masajului care te-ar putea determina sa incerci aceasta terapie!

1. Masajul te ajuta sa arati mai tanar

Masajul stimuleaza circulatia sangelui. Datorita tratamentelor in care sunt incluse masajele, tenul arata mai tanar si radiant. Masajul favorizeaza drenajul limfatic (elimina toxinele din celule, astfel incat nutrientii sa poata patrunde) si ofera vitalitate unui ten intunecat.

2. Masajul te scapa de sindromul premenstrual

Potrivit unui studiu reallizat de Touch Research Institute si Universitatea Miami Medical School, masajul te poate scapa de problemele aparute de modificarile dispozitiei, de balonare, dureri de cap sau alte simptome premenstruale.

3. Masajul amelioreaza durerile cronice

Persoanele care sufera de dureri cronice ale tesuturilor moi (artrita, fibromialgie, afectiuni articulare degenerative) pot avea parte de alinare dupa doar cateva sedinte de terapie prin masaj.

4. Masajul contribuie la tratarea efectelor secundare ale cancerului

Cercetatorii din Boston au descoperit ca persoanele care sufera de cancer metastazic au reusit sa doarma mai bine, sa simta mai putin durerea, iar calitatea vietii li s-a imbunatatit considerabil dupa cateva sedinte de terapie prin masaj. Potrivit studiilor efectuate, s-a dovedit ca masajul poate reduce simptome precum dureri, greata, oboseala, depresie si stres, in cazul pacientilor care sufera de cancer.

5. Masajul te ajuta sa scapi de migrene

Daca migrenele sunt dusmanii tai de zi cu zi, ar trebui sa ai in vedere masajul. Cercetatorii de la Universitatea din Auckland au constatat ca persoanele care sufera de dureri de cap epuizante au avut mai putine migrene si au reusit sa se odihneasca mai bine, dupa ce au urmat o terapie bazata pe masaj, pentru o perioada de cateva saptamani.

6. Masajul atenueaza durerea cauzata de exercitiile fizice

Cercetarile au aratat ca terapia prin masaj poate reduce inflamarea muschilor scheletici, afectati de exercitii intense. Se pare ca masajul are aceleasi efecte ca si medicamentele antiinflamatorii.

7. Masajul reduce anxietatea si depresia

Persoanele deprimate si anxioase au fost mult mai fericiti, iar nivelul de stres a scazut considerabil, dupa ce au urmat terapia prin masaj, se arata intr-un studiu publicat in Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.

8. Masajul imbunatateste calitatea somnului

Un masaj poate imbunatati calitatea somnului. In plus, ii ajuta pe cei cu probleme de somn sa adoarma mai repede. Masajul este o solutie utila si pentru parinti, care isi pot calma copiii. Nu exista o tehnica anume care sa-i linisteasca, insa atingerea umana este pe placul celor mici.

9. Masajul stimuleaza imunitatea

Un studiu din 2010, publicat in Jurnalul de Medicina Complemetara si Alternativa, a aratat ca masajul stimuleaza numarul de globule albe ale pacientilor, care joaca un rol important in protejarea organismului de diferite boli. Totodata, imbunatateste sistemul imunitar in cazul persoanelor infectate cu HIV.

10. Masajul atenueaza durerea cauzata de pozitiile corpului

Daca stai toata ziua pe scaun, exista posibilitatea sa resimti dureri la nivelul umerilor si a gatului. O sedinta de masaj te poate ajuta sa te relaxezi si sa te binedispui.

Sursa foto: massageretreat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare