Frumusete & Ingrijire

#par #tratament #caderea parului #ulei de masline #aloe vera

Tratament impotriva caderii parului

Caderea parului este o problema foarte neplacuta cu care se confrunta nenumarate persoane. Unele dintre acestea ajung sa se tunda foarte scurt tocmai pentru ca nu mai suporta sa vada cum firele de par cad intr-un numar foarte mare pe zi ce trece.


Tunsul este o solutie foarte drastica si nu trebuie luata in considerare decat in cazuri extreme. In general, exista tratamente care pot regenera foliculii capilari si care pot impiedica caderea firelor de par.


Iata cateva tratamente impotriva caderii parului :


Suc de aloe si ulei de masline


Sucul de aloe este un ingredient puternic regenerant, iar odata aplicat pe scalp, va intari radacina parului. De asemenea, uleiul de masline este bogat in vitamina E ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul scalpului, ceea ce duce la o crestere mai rapida a firelor de par. Mai mult decat atat, uleiul de masline hidrateaza parul in profunzime si il lasa matasos si usor de coafat.


Se amesteca  10 linguri de ulei de masline cu aceeasi cantitate de suc de aloe vera si se maseaza scalpul si parul cu pasta obtinuta timp de 5 minute. Amestecul se mai lasa pe par aproximativ o ora, timp in care capul trebuie sa fie acoperit cu o punga de celofan si un prosop.


La final parul se spala bine cu sampon si se clateste cu foarte multa apa.

Tratamentul se repeta de doua ori pe saptamana, timp de o luna.


Tinctura de ardei iute, galbenus de ou si ulei de ricin


Tinctura de ulei de ricin stimuleaza intens circulatia sanguina de la nivelul scalpului, ceea ce duce la regenerarea firelor de par si astfel la impiedicarea caderii acestuia. Pe de cealalta parte, uleiul de ricin stimuleaza cresterea firelor de par, iar galbenusul de ou are un continut ridicat de acid folic, ingredient de care parul depindepentru a fi sanatos si viguros.


Amesteca un galbenus de ou cu doua linguri de ulei de ricin si 5 picaturi de tinctura de ardei iute si maseaza scalpul cu aceasta compozitie. Dupa masaj acopera capul cu un prosop timp de o ora, iar la final  spala bine parul si clateste-l cu apa din belsug.


Vitamina A uleioasa, miere de albine si ulei de brusture


Lipsa vitaminei A duce la caderea si degradarea parului, motiv pentru care cateva picaturi din acest produs pot fi un tratament care sa dea succes. Amesteca doua linguri de vitamina A cu o lingura de miere de albine si doua linguri de ulei de brusture si aplica rezultatul pe parul umezit. Maseaza scalpul pentru cateva minute dupa care acopera capul cu un prosop timp de o ora.

La final samponeaza si clateste cu multa apa.

Sursa foto : agirlsgottaspa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare