Frumusete & Ingrijire

#piele uscata #calcaie #hidratare

Tratament pentru pielea crapata

Pielea crapata poate fi semn al unei micoze usoare daca este insotita de mancarimi sau dureri usoare, moment in care trebuie sa mergi la un medic dermatolog. Insa, de cele mai multe ori aceasta este cauzata de lipsa unei hidratari (atat la interior cat si la exterior). In mod normal pielea  crapata apare in zona talpilor si a calcaielor, insa aceasta poate fi prezenta si in palme, genunchi sau coate.


Iata cateva tratamente care te pot scapa de pielea crapata:


Bea multe lichide


Bea cat mai multe lichide, de preferat apa, ceaiuri sau sucuri de fructe facute in casa, eventual indulcite cu miere. Hidratarea incepe din interior si in scurt timp va fi vizibila si la exterior. Recomandat este sa bei doi litri de lichide pe zi, dar pentru ca putine persoane reusesc sa bea o cantitate mare de apa, incearca macar sa bei apa chiar si fara sa iti fie sete, astfel incat sa ajungi la 5 – 6 pahare pe zi.


Dupa o saptamana de "tratament", pielea ta va fi mai fina si mai supla.


Impachetari cu ulei de masline


Intr-un lighean cu apa calda (nu fierbinte) adauga doua linguri de ulei de floarea soarelui si o lingura de gel de dus hidratant. Dupa ce stai cu picioarele inmuiate in apa timp de 15 – 20 de minute, sterge-le cu un prosop, maseaza-le cu ulei de masline din belsug, iar apoi infasoara-le in doua pungi de plastic . Incalta o pereche de sosete peste pungi si tine astfel picioarele cel putin 3 ore. Este de preferat sa faci acest lucru seara, inainte de culcare, pentru a dormi cu picioarele imbibate in ulei de masline pana a doua zi de dimineata. Rezultatele vor fi de-a dreptul remarcabile.


Masaj cu galbenele


O alta varianta de hidratare este masajul cu unguent de galbenele. Avand o textura  extrem de grasa si proprietati cicatrizante si emoliente, unguentul pe baza de galbenele face minuni in ceea ce priveste pielea crapata. Maseaza-ti picioarele cu aceasta crema cel putin o data pe zi, iar intr-un timp foarte scurt pielea isi va reveni complet.


Masaj cu vitamina A uleioasa


Uneori, carenta de vitamina A din organism este vinovata de uscarea si craparea pielii. Achizitioneaza de la farmacie vitamina A uleioasa (aproximativ 2 ron, 10 ml) si maseaza-ti pielea cu aceasta o data pe zi.


Desigur, este recomandat sa introduci in alimentatie mancaruri cat mai bogate in vitamina A, cum ar fi: morcovi, cartofi dulci , spanac, rosii, dovleac, banane, pepene galben , portocale, ananas, zmeura, coacaze, lamai, mango, cereale sau galbenus de ou.


Cum sa previi craparea pielii:


Evita sa utilizezi piatra ponce sau alte instrumente care traumatizeaza pielea. Cel mult poti utiliza produse abrazive (geluri exfoliante, zahar brun etc).


Fereste-te sa mergi descult afara, chiar daca este vorba de iarba verde , nisip sau pamant. Mersul descult nu este benefic pielii uscate si crapate.

Sursa foto : foxnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare