Frumusete & Ingrijire

#stomatologie estetica #dantura sanatoasa #dinti #fatete dentare #fatete ceramice

Fatete dentare pentru un zambet superb

 

Cred ca pe toate dintre noi ne preocupa frumusetea. Dorim sa fim mai frumoase, ne imbracam fashion, incaltam pantofi spectaculosi si nu ne lipsesc little black dress si un ruj superb. Dar oare ne preocupa atat de mult si zambetul nostru, zambetul acela cuceritor plin de naturalete si farmec? Am vazut in foarte multe cazuri ca nu prea. Este inutil sa ne dam cu ruj roz daca nu putem zambi si rade din toata inima.

As vrea sa vorbim deschis despre cum putem sa imbunatatim estetica zambetului si sper din tot sufletul sa va pot fi de folos si sa fiti deschise la cele mai moderne tehnologii din domeniul stomatologic.

Solutii pentru imbunatatirea esteticii dentare sunt multiple. Voi incepe cu fatetele dentare integral ceramice, care sunt de fapt niste placute foarte subtiri de maxim 0,7 mm, asemenea unghiutelor false, care se aplica pe suprafata vestibulara a dintilor.

Pentru cimentarea fatetelor se foloseste o tehnica speciala si ciment special de ultima generatie. Odata ce au fost executate, adaptate si cimentate corect, acestea se integreaza perfect si arata armonios cu restul dintilor avand si o durabilitate extrem de ridicata.

Fatetele din portelan sunt indicate in mai multe cazuri, cum ar fi:

  • cand culoarea dintilor este neuniforma (dinti tratati anterior endodontic, pete din cauza fluorozei, tratamente anterioare cu tetraciclina, obtuzatii multiple inestetice);
  • spatii interdentare (treme, diasteme);
  • aspect general neuniform, asmetric (dinti nealiniati, fracturi incizale);
  • uzura, abraziunea smaltului;
  • dinti "imbatraniti";
  • corectarea formei anatomice a dintilor (lungimea, latimea, forma generala).

Calitatea ceramicii de ultima generatie, transluciditatea ei, dar si tehnica adeziva de cimentare au avantajul ca fatetele sa nu se deosebeasca de dintii naturali, aratand armonios si proportionati cu acestia. Rapid, fara durere si cu sacrificiul minim al tesutului dentar puteti avea un zambet de vis.

Sigur, nu pot lipsi si contraindicatiile, din care pot mentiona:

  • dintii cariati;
  • gingivita, parodontita;
  • unele patologii de ocluzie.

Garantia fatetelor de obicei se incadreaza la 5 ani, dar de fapt, durabilitatea lor se poate extinde la mult mai mult prin ingrijire corecta si adecvata. Dintii cu fatete se ingrijesc la fel precum dintii naturali, ata dentara si periajul constiincios garanteaza un zambet fabulos pentru multi ani!

Data viitoare vom discuta despre o alternativa mai putin costisitoare dar la fel de buna de fatetare.

Sa zambiti si sa fiti fericite!

Daca aveti intrebari legate de domeniul stomatologiei estetice, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Stella Adam, printr-un comentariu la acest articol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare