Frumusete & Ingrijire

#pete piele #tratamente naturiste # ingrijirea pielii

Tratamente naturiste pentru petele de pe fata

Fie ca apar de la soare, de la sarcina sau diverse alte motive, petele maronii de pe fata dau mereu batai de cap femeilor. Pentru ca foarte multe doamne au tendinta de a apela la remedii naturiste pentru a-si pastra tenul curat si luminos iti prezentam cateva optiuni care iti vor fi de folos, in special in aceasta perioada in care soarele accentueaza petele de pe fata.

Lamaile intineresc tenul

Lamaile au fost folosite in ingrijire si cosmetica de peste sute de ani cu rezultate vizibile inca de la prima aplicare. In ceea ce priveste petele, lamaile reusesc de cele mai multe ori sa le estompeze sau cel putin sa diminueze din intensitatea culorii.

Poti face asadar lotiune din apa, otet si suc de lamaie proaspat, cu care sa stergi tenul de 2-3 ori pe zi, suc de lamaie proaspat cu un varf de lingurita de sare sau chiar masca compusa din suc de lamaie cu tarate de grau si cu drojdie de bere. In cazul mastii de fata, pentru o singura aplicare foloseste 1 lingura tarate de grau, 3 linguri suc de lamaie si aproximativ 25 grame drojdie de bere. Dupa 30 minute se indeparteaza cu apa calda.

Castravetii – un adevarat iluminator

Imaginea tipica a femeii care sta cu felii de castraveti pe fata in foarte multe reviste sau reclame la cosmetice ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca aceste legume sunt niste legume-minune. Si cum se gasesc din plin, poti recurge la diverse combinatii pentru a scapa de petele de pe fata.

Poti folosi castravetii atat taiati felii si aplicati pe fata ca si o masca, cat si suc natural din castraveti facut acasa, care poate fi un inlocuitor al lotiunii tonice din comert. O alta varianta care are efecte vizibile este reprezentata de masca de fata din castraveti, ceapa si ulei de masline.

Aceasta se poate realiza dupa ce ai ras foarte fin un castravete, ai obtinut o lingura de suc de ceapa si o lingura de ulei de masline. Masca se aplica seara, se tine cam 20 minute si se indeparteaza cu apa calda.

Patrunjelul combate petele

Cine ar spune ca acele frunze verzi si marunte care ne fac mancarea mult mai gustoasa si aromata sunt bune si pentru eliminarea petelor. Se pare ca exista mai multe modalitati de a folosi patrunjelul in lupta contra petelor de pe fata.

Pentru inceput poti recurge la masca cu frunze de patrunjel pisate intr-o piulita, care se aplica timp de 30 minute, dupa care se spala cu apa putin calduta. Cea de-a doua varianta este infuzia din trei lingurite de frunze uscate sau o legatura de frunze proaspete taiate marunt peste care se toarna o cana cu 250 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute.

Cea de-a treia varianta este reprezentata de decoct din o mana de frunze la o jumatate litru de apa; se fierb 15 minute, se lasa sa se raceasca, se strecoara, se spala fata dimineata si seara timp de sapte zile. De adaugat faptul ca decoctul este recomandat in special in combaterea pistruilor sau a petelor de pe fata aparute in timpul graviditatii.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare