Dieta si nutritie

#coji de ceapa #beneficii #sanatate

De ce nu este bine sa arunci cojile de ceapa. Poti face cu ele ceva extraordinar

Foarte multe gospodine arunca cojile de ceapa, fara sa isi dea seama ca acestea au numeroase beneficii, chiar mai multe decat leguma sine.

 

Cu o cantitate mare de fibre, flavonoide, dar si multi antioxidanti, cojile de ceapa au beneficii uriase pentru sanatate. In plus, ceapa contine cantitati mari de vitamina A, vitamina C si vitamina E. De asemenea, ceapa contine si alti antioxidanti care protejeaza celulele pielii.

Totodata, cojile de ceapa prezinta un pigment vegetal puternic, numit quercetin, care reduce tensiunea arteriala si ajuta la prevenirea arterelor infundate. Astfel, un consum regulat de ceaa poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancer de colon, obezitate, diabet de tip II sau probleme ale tractului intestinal. Cojile de ceapa au proprietati anticarcinogene, antifungice, antibacteriene, dar si antioxidante.

Foloseste aceste coji de ceapa prin aceasta metoda simpla: fierbe-le si transforma-le intr-un ceai delicios si puternic, pe care sa il consumi zilnic.

Intr-un borcan de sticla, pune cojile de ceapa (alege straturile exterioare de pe ceapa). Se toarna apa fierbinte peste cojile de ceapa, iar apoi lasa-le sa infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Strecoara cojile de ceapa si bea acest ceai cand vine ora la care mergi la culcare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare