Cu o cantitate mare de fibre, flavonoide, dar si multi antioxidanti, cojile de ceapa au beneficii uriase pentru sanatate. In plus, ceapa contine cantitati mari de vitamina A, vitamina C si vitamina E. De asemenea, ceapa contine si alti antioxidanti care protejeaza celulele pielii.
Totodata, cojile de ceapa prezinta un pigment vegetal puternic, numit quercetin, care reduce tensiunea arteriala si ajuta la prevenirea arterelor infundate. Astfel, un consum regulat de ceaa poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancer de colon, obezitate, diabet de tip II sau probleme ale tractului intestinal. Cojile de ceapa au proprietati anticarcinogene, antifungice, antibacteriene, dar si antioxidante.
Foloseste aceste coji de ceapa prin aceasta metoda simpla: fierbe-le si transforma-le intr-un ceai delicios si puternic, pe care sa il consumi zilnic.
Intr-un borcan de sticla, pune cojile de ceapa (alege straturile exterioare de pe ceapa). Se toarna apa fierbinte peste cojile de ceapa, iar apoi lasa-le sa infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Strecoara cojile de ceapa si bea acest ceai cand vine ora la care mergi la culcare.