Dieta si nutritie

# trucuri dieta #alimente dieta #cura slabire #dieta #regim

7 moduri trasnite de a slabi. Au efect demonstrat

Dietele stricte, riguroase, sunt greu de urmat. Drept pentru care oamenii cauta mereu metode cat mai simple de a pierde in greutate. Probabil ca daca cineva le-ar spune ca slabesc doar daca miros o floare care creste in Sudan, ar fi in stare sa isi rezerve un zbor pana acolo. Noi insa iti vom dezvalui cateva trucuri demonstrate, care te ajuta sa slabesti.

1. Mananca cu mana stanga 

Esti dreptace? Atunci inseamna ca in mod obisnuit tii lingura sau furculita in mana dreapta. Ei bine, incearca sa inversezi pozitia. Sa mananci folosindu-te de mana stanga. Intrucat este mana non-preferata de catre tine, ti se va parea dificil si vei face multe pauze, astfel ca va dura mult mai mult pana ce iti vei termina portia. In plus, vei fi mult mai constienta de ceea ce mananci. Daca esti stangace, mananca cu mana dreapta.

2. Mananca in fata oglinzii

Te deranjeaza faptul ca ai luat in greutate si nu iti mai place cum arata corpul tau? Supraalimentarea este o forma de auto-vatamare si multi dintre noi o fac pentru a castiga placerea emotionala temporara. Priveste-te in oglinda in timp ce mananci. In acest fel te vei opri din a-ti face rau singura si te va ajuta sa iti construiesti o relatie mai buna cu corpul tau.

3. Nu manca singura

Mancatul de una singura te face sa mananci mai mult fara sa fii constienta de asta. Atunci cand mananci in timp ce te mai vede cineva, vei avea tendinta de a manca incet si de a incerca sa iti diminuezi portia de mancare fata de ceea ce ai manca altfel.

4. Coloreaza-ti alimentele in albastru

Ti se pare bizar, nu? Asta pentru ca nu suna foarte apetisant un pilaf albastru sau o mamaliga in aceasta nuanta. Creierul asociaza diferite mirosuri, texturi si culoare cu placerea consumarii acelui aliment. Rosu si verde, de obicei, te fac sa mananci mai mult, si de aceea ar trebui sa-ti vopsesti alimentele albastre, intrucat aceasta culoare nu e deloc apetisanta.

5. Hidrateaza-te bine

Corpurile noastre au un mod interesant de a confunda setea cu foamea. Esti convinsa ca ti-e foame cand, in realitate, ti-e sete. Deshidratarea te face sa te simti slabita si ametita, simptome care sunt comune foamei. Asadar, data viitoare cand iti va fi foame, incearca sa bei putina apa inainte de a manca. Atunci cand iti este foame sau esti deshidratata, mintea ta va cauta alimente bogate in zaharuri sau grasimi, deoarece aceste alimente taie imediat foamea. In schimb, asigura-te ca te-ai hidratat suficient.

6. Spala-te pe dinti

Periajul dintilor cu o pasta mentolata te va face sa te timti fresh instant. Nu numai ca iti infrumuseteaza dantura, dar ajuta si la reducerea poftelor si a durerilor. Acest lucru iti va asigura un consum de calorii redus. In afara de aceasta, atunci ti-ai periat dintii, amanci cel putin o perioada o noua masa, deoarece nu doresti sa iti strici acea prospetime in gura.

7. Inspira aroma de menta sau de vanilie

Dincolo de nevoia de supravietuire, mancam pentru acel sentiment de satietate de care simtim nevoia. Cand inghiti mancarea, creierul elibereaza endorfine. La fel si atunci cand inspiri aroma de frunze proaspete de menta, centrul de satietate din creier este pornit fara a va consuma nici macar o calorie reala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare